יו"ר חבר הנאמנים של המרכז האקדמי רופין אמר את הדברים במסגרת כנס מכמורת הרביעי. אנג'ל אמר בנוסף כי "מדינת ישראל נמצאת בפיגור גדול בנושא התשתיות בהשוואה למדינות אחרות"
בכנס שהתקיים אתמול במרכז האקדמי רופין חנכו נשיאת המרכז, פרופ' שוש ארד, ויו"ר חבר הנאמנים של המרכז, אודי אנג'ל, מסלול לסחר ומסחר בינלאומי במסגרת התואר השני במנהל עסקים.
בכנס הוצג מחקר של חברת שלדור אשר מראה כי הפוטנציאל הטמון התחום הימי הינו תוספת של 36 אלף עובדים ו-2.3 מיליארד דולר לתמ"ג.
אודי אנג'ל אמר במהלך הכנס כי: "מדינת ישראל נמצאת בפיגור גדול בנושא התשתיות בהשוואה למדינות אחרות. עלינו לנקוט צעדים דרסטיים בנושא נמלים, תחבורה, מכס, תובלה ועוד. בעולם של גלובליזציה המרווחים הולכים ומצטמצמים וללא תשתיות נמצא עצמנו בעמדת נסיגה, דבר שיפגע בתעשיינים וביצואנים. הבעיה העיקרית היא שיש צורך לטפל בכל התחומים מכיוון שברגע שחוליה אחת נפגעת נוצר פיגור. מדינות רבות בעולם משקיעות הון עתק בתשתיות הנמלים ובתובלה הימית".
אודי אנג'ל הוסיף ואמר כי "ללא הכשרה אקדמית בנושא התובלה והלוגיסטיקה, לא נוכל לבצע את המהפך הדרוש בישראל ואנחנו ברופין רוצים לקחת חלק משמעותי בהכשרה של דור חדש שילמד את נושא התובלה הימית ויזניק את ישראל קדימה."
נשיאת המרכז האקדמי רופין, פרופ' שוש ארד, אמרה בכנס כי: "המרכז האקדמי רופין הינו היחיד אשר מעניק תואר ראשון (BSc) במדעי הים והסביבה הימית. כעת, שילבנו את מיומנויותינו בניהול לימודי הים במגמת לימודים חדשה – מגמת סחר בינלאומי - ואנו מצויים בשלב מתקדם של הכנת התוכנית לתואר שני במשאבי ים. בתחום התובלה הימית מועסקים בישראל כ-10,000 איש ולמעשה אין מוסד אקדמי המכשיר אותם ועל כן יזמנו את המסלול שעליו אנו מכריזים".
המרכז האקדמי רופין מבסס עצמו כמרכז האקדמי המוביל בתחום ההכשרה הימית בישראל. המרכז, אשר מכשיר עשרות סטודנטים לתואר ראשון (BSc) במינהל עסקים ובכלכלה, במסלול ייחודי של סחר בינ"ל, הכריז על פתיחת מסלול סחר בינ"ל במסגרת התואר השני למנהל עסקים.