DP תנהל את נמל אלג'יריה

חברת DP תשקיע סכום של 700 מיליון דולר בפיתוח הנמל ושיפור איכות הציוד בו. נמל אלג'יריה הבירה מרכז 47% מכלל הפעילות בנמלי המדינה


00:00 ,09.10.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת DP תשקיע סכום של 700 מיליון דולר בפיתוח הנמל ושיפור איכות הציוד בו. נמל אלג'יריה הבירה מרכז 47% מכלל הפעילות בנמלי המדינה
 
באלג'יריה מדווחים כי חברת DP WORLD קיבלה את הזכויות המלאות לניהול הנמל המרכזי בבירת המדינה. ההסכם בנושא ייחתם עד סוף השנה הנוכחית, ועל פיו תקבל חברת ניהול הנמלים מדובאי 50% מזכויות הניהול של מסוף המכולות בנמל המרכזי של אלג'יריה.

התקשורת באיחוד הנסיכויות הערביות מדווחת כי החלטת משרדי בתובלה והתעשייה של אלג'יריה להפריט את נמל הבירה התקבלה למרות מחאתם של ארגוני העובדים במדינה. בתמורה לזכויות ניהול הנמל הודיעה DPכי תשקיע סכום של 700 מיליון דולר בפיתוח הנמל ושיפור הציוד בו.

נמל אלג'יריה הבירה נחשב לחשוב והגדול באלג'יריה ומרכז 47% מכלל הפעילות בנמלי המדינה. מסוף המכולות בנמל מטפל בטעינה ופריקה של 400 אלף מכולות בשנה וחברת ניהול הנמלים DP WORLD התחייבה להכפיל את הפעילות במסוף המכולות ל-800 אלף מכולות בשנה. במקביל, סיכמה DPעל רכישת זכויות הניהול של נמל ג'ן ג'ן השלישי בגודלו באלג'יריה תמורת סכום של 150 מיליון דולר.