אגף החשב הכללי והרשות לשיתוף פעולה תעשייתי הגדירו נהלי עבודה חדשים בכל הנוגע לשיתופי פעולה של מפעלים ישראלים עם חברות מחויבות. מאגר הנתונים של הרשפ"ת יהיה פתוח לכל מפעלי התעשייה הישראלית
אגף החשב הכללי והרשות לשיתוף פעולה תעשייתי בתמ"ת (הרשפ"ת) הגדירו נהלי עבודה חדשים שעל פיהם תפעל הרשות בבואה ליצור שיתופי פעולה עם חברות זרות המחויבות לרכש גומלין בישראל. הנהלים הוגדרו במטרה להגביר את השקיפות והשוויוניות בהקצאת משאבי המדינה, ובהמשך לתקנות חובת המכרזים (חובת שיתוף פעולה תעשייתי) התשס''ז 2007 שאושרו לאחרונה בממשלה ובכנסת.
בהתאם לנהלים תפרסם הרשפ"ת אחת לשנה בעיתונות ובאופן שוטף באתר האינטרנט שלה את האפשרות להיכלל במאגר הנתונים של הרשפ''ת, המהווה בסיס לשיתופי פעולה וכולל את מפעלי התעשייה הישראלית המעוניינים לקבל סיוע ליצירת שיתוף פעולה תעשייתי עם חברות מחויבות. כל מפעל אשר יבקש להיכלל במאגר ויעמוד בקווים המנחים השוויוניים שנקבעו, יוכל להצטרף למאגר וזאת ללא כל תשלום.
עוד הוחלט, כי הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי תפנה, באופן שוויוני ובלתי מפלה, בהתאם למהות העסקה, לכלל המפעלים המתאימים המופיעים במאגר ותיידע אותם לגבי כל הזדמנות שנוצרה לשיתוף פעולה תעשייתי בתחומם. לאחר מכן ידורגו הבקשות לסיוע של המפעלים לקראת הצגה בפני החברות המחויבות, בהתאם לצרכים של החברות וליכולת המפעל לעמוד בדרישות אלו.
כמו כן, הוחלט להוסיף נוהל המתייחס לאופן ביצוע הקיזוזים בהתחייבויות לרכש גומלין של התעשייה הביטחונית הישראלית, הנעשים לפי החלטת הממשלה מיום 4/9/2002. בנוהל נקבעו קריטריונים שוויוניים ובלתי מפלים לדירוג המפעלים ולבחירת המפעל שיזכה בקיזוז.
מאגף החשב הכללי והרשות לשיתוף פעולה תעשייתי נמסר כי הם מאמינים כי נהלי העבודה החדשים שמים דגש על שקיפות ותיעוד ההחלטות המתקבלות והדבר יבטיח את שוויון ההזדמנויות שבמסגרתו מחויבת המדינה לפעול.
החשכ"ל: הוגדרו נהלי עבודה חדשים בכל הנוגע לשת"פ של מפעלים ישראלים עם חברות מחויבות
אגף החשב הכללי והרשות לשיתוף פעולה תעשייתי הגדירו נהלי עבודה חדשים בכל הנוגע לשיתופי פעולה של מפעלים ישראלים עם חברות מחויבות. מאגר הנתונים של הרשפ"ת יהיה פתוח לכל מפעלי התעשייה הישראלית
00:00 ,29.04.2007
עשוי לעניין אותך
שר התמ"ת אלי ישי ושר המסחר של סרי לנקה חתמו על הסכם לשת"פ כלכלי
נציגים מ-15 חברות רוסיות מבקרים היום בישראל
יוקמו 5 חברות חממה חדשות בהיקף של 8.8 מיליון שקל
לין: יצוא השירותים תרם לעודף של 4.5 מיליארד דולר בחשבון השירותים של ישראל
"על המפעלים להיערך למצב חירום מיוחד של 8 שבועות לפחות"
יום העצמאות ה-59: כ-7,150,000 תושבים במדינת ישראל