האוצר: הסכום שהועמד לפיצויי החזר מסע - על דעת איגוד המשתמשים

גד שפר קרא במכתב לשר האוצר להגדיל את סכום הפיצויים החזר "תום מסע" עבור נפגעי השביתה הגדולה. טוען כי סכום של 100 מיליון ₪ אינו מתקרב אפילו למחצית מהיקף הנזקים. תגובת משרד האוצר: הבדיקה לגבי הפיצויים נעשתה ע"י איגוד המשתמשים


00:00 ,09.02.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

גד שפר קרא במכתב לשר האוצר להגדיל את סכום הפיצויים החזר "תום מסע" עבור נפגעי השביתה הגדולה. טוען כי סכום של 100 מיליון ₪ אינו מתקרב אפילו למחצית מהיקף הנזקים. תגובת משרד האוצר: הבדיקה לגבי הפיצויים נעשתה ע"י איגוד המשתמשים
 
גד שפר, יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית, פנה במכתב למ"מ ראש הממשלה ושר האוצר אהוד אולמרט בעניין עדכון ההחזר על נזקי השביתה בנמלים, הידוע כהחזר "תום מסע". שפר דורש שיפוי הולם לנפגעי השביתה בנמלי ישראל ב-2004, ומעריך כי התקציב שהוקצה לפיצויים – מאה מיליון שקל – הנו סכום קטן בהרבה מסכום הפיצויים הרצוי.
 
שפר אינו נוקב בסכום הפיצויים המדויק לדעתו, אך מציין כי הסכום שנקבע (100 מיליון ₪) אינו מתקרב אפילו למחצית מהיקף הנזקים. שפר מסביר כי "ההסתמכות על תוצאות שביתת 2003 התבררה כמוטעית:
בתום שביתת 2003 הוגשו לבדיקה ולאישור איגוד המשתמשים בהובלה הימית 5,700 תביעות הנוגעות ל-10,000 מכולות. ואילו בעקבות השביתה ב-2004, הוגשו כ-50,000 תביעות, הנוגעות ל-190,000 מכולות. התקציב דאז, 30 מיליון ₪, אינו פרופורציונלי לתקציב של 100 מיליון ₪ שהוקצב לשביתה ב-2004.
 
בסיום המכתב, שנשלח גם לשר התחבורה מאיר שטרית ,קרא שפר לשר האוצר "לפעול ברוחו של ההסכם שנחתם לאחר השביתה ולדאוג לאלתר לפיצוי מלא של הנפגעים ממנה".
 
תגובת משרד האוצר כפי שהועברה לport2port:
הבדיקה לגבי הפיצויים נעשתה על ידי איגוד המשתמשים בהובלה ימית ובאחריותם.
הסכום שהועמד לטובת הנושא היה על דעת איגוד המשתמשים. בעבר שולמו מקדמות על חשבון הפיצוי. מעבר לכך, תשובה מפורטת למכתב תישלח למר שפר.