כזכור, באפריל השנה קבע ביה"ד הארצי לעבודה כי האוצר רשאי להמשיך בהליכי החקיקה כשבמקביל ינסו לקיים הידברות עם עובדי הנמלים בכדי להגיע להסכמה, ואילו על עובדי הנמלים אסר ביה"ד הארצי לשבות.
בסיום הישיבה אתמול, שנתקיימה בלשכתו של הנשיא סטיב אדלר, הוסכם בין אורי יוגב מהאוצר ושלמה שני - יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, כי הם יתאמו פגישות לצורך קיום משא ומתן עד ליום ראשון הקרוב, ה- 11 ביולי, אז יגיעו יוגב ושני בחזרה לבית הדין על מנת לדווח לנשיא ביה"ד הארצי לעבודה על התקדמות המשא ומתן. במקביל יגישו באי כוח הצדדים השלמות טיעון בכתב, עד ליום ראשון הקרוב, בשעה 12:00, ובמידת הצורך יתן בית הדין את החלטתו לאחר מכן.
אלון חסן, מזכיר ועד ציוד מכאני בנמל אשדוד, המשמש כחבר בצוות המו"מ מול האוצר, הביע את אכזבתו מהתנהלות הדיון. לדבריו, העובדים ציפו שביה"ד ישמע את טענותיהם, אך השופט אדלר בחר לקיים דיון קצר שבו ניתנה זכות הדיבור לשלמה שני ולאורי יוגב, אך לא לנציגי הועדים. "כל כך הרבה זמן ציפינו לדיון הזה והשופט אדלר כלל לא טרח להקשיב לנו", אמר חסן וציין כי ביה"ד הארצי לעבודה תמיד נתפס בעיני העובדים כ"קודש הקודשים" השומר על זכויותיהם, אך כיום התחושה של העובדים היא שביה"ד הארצי לעבודה הפך ל"זרוע מבצעת של הממשלה" ולכן האכזבה המרה.
לדבריו, בכדי להגיע למו"מ וכדי למנוע את ההשבתה של נמלי ישראל, השופט אדלר חייב להחזיר לעובדי הנמלים את זכות השביתה, כי רק אז יבינו באוצר שהם חייבים לבוא במשא ומתן ולקדם רפורמות בהסכמה.
"זכות השביתה היא זכות לגיטימית ואם אנו, נציגי הועדים, עשינו לאורך הדרך טעויות שהובילו להחלטה של השופט אדלר לשלול מאיתנו את זכות השביתה, הרי שאנו מוכנים לשלם באופן אישי את המחיר, אך אסור "להעניש" את כל ציבור עובדי הנמלים, שאנו מייצגים, המונה כ- 2500 משפחות", סיכם חסן.