החל מה-6 בינואר 2008 תאפשר חברת הנמל הכנסת מכולות ריקות באמצעות מסר מקדים וללא ניירת. ההישג הודות לשת"פ עם ציבור סוכני האוניה, חברות התובלה וחנ"י
חברת נמל אשדוד הודיעה ללקוחותיה כי החל מהתאריך ה- 6 לינואר 2008 תאפשר הכנסת מכולות ריקות לנמל רק באמצעות מסר מקדים וללא ניירת, זאת על מנת לקצר את ההמתנה ולייעל את העבודה עבור לקוחותיה.
בחודשים האחרונים הובילה הנהלת החברה מהלך במסגרתו עבור רוב המכולות הריקות המגיעות לנמל אשדוד נשלח מסר מקדים הכולל את פרטי התובלה ומאפשר את הכנסת המכולות ללא טופס תעודת אחסנה. הישג זה התאפשר בזכות שיתוף הפעולה המוצלח של נמל אשדוד עם ה-depot, ציבור סוכני האונייה, חברות התובלה וחברת נמלי ישראל במסגרת פרויקט תס"ק-ים.
כאמור, מתחילת ינואר מכולות ריקות יוכנסו לנמל אשדוד באמצעות מסרים בלבד וללא תעודת אחסנה. עם קבלת המסר, הנמל ישלח משוב על קבלת המסר לשולח המסר. על מסר תקין יועבר משוב לכל הגורמים הרלוונטיים: סוכן האונייה, חברת התובלה ורכבת ישראל.
הנהלת החברה קוראת לסוכני האוניות להיערך לשליחת מסר תעודת אחסנה, ומחברות התובלה ורכבת ישראל להיערך לשליחת מסר עם השלמת פרטי המוביל, בדומה לנעשה בתהליך יצוא של מכולות מלאות.
לדברי שוקי סגיס, מנכ"ל חברת נמל אשדוד, "אנו שואפים באופן מתמשך לייעל את השירות ולשלב טכנולוגיות מחשוב אשר יאפשרו לנהל את העבודה ללא ניירת ובצורה מתקדמת ומהירה יותר. הנוהל החדש בהכנסת מכולות ריקות יוביל לשיפור נוסף בשירות ללקוחות הנמל".
חברת נמל אשדוד תאפשר הכנסת מכולות ריקות לנמל ללא ניירת
החל מה-6 בינואר 2008 תאפשר חברת הנמל הכנסת מכולות ריקות באמצעות מסר מקדים וללא ניירת. ההישג הודות לשת"פ עם ציבור סוכני האוניה, חברות התובלה וחנ"י
00:00 ,23.12.2007
עשוי לעניין אותך
שר התחבורה מופז: "מהפכת השמיים הפתוחים יוצאת לדרך"
שחר עייאש קודם לתפקיד בכיר ב-UTI סין
חשש מקשיים תפעוליים עם כניסת מסופי המטען החדשים לפעילות בנתב"ג
יו"ר חנ"י: קידום הפרטת נמל אילת תהפוך אותו לשחקן משמעותי יותר בסחר הישראלי
יועצת משפטית חדשה לחברת נמלי ישראל
אודי אנג'ל: "על מדינת ישראל לנקוט צעדים דרסטיים בנושא תשתיות הנמלים, תחבורה, מכס ותובלה"