חדש במילודע: בדיקות חומצת שומן אומגה 3

במעבדות מילודע מקבוצת מילואות החלו לאחרונה ביישום בדיקות חדשות, המאפשרות מדידת חומצות שומן מסוג אומגה 3 במזון. בדיקות אלו מאפשרות ליצרני מזון לקבל ציון מדויק של רמת השומן החיובי במוצר, ובכך לעודד צריכה של מזונות מסוג זה


00:00 ,06.06.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

במעבדות מילודע מקבוצת מילואות החלו לאחרונה ביישום בדיקות חדשות, המאפשרות מדידת חומצות שומן מסוג אומגה 3 במזון. בדיקות אלו מאפשרות ליצרני מזון לקבל ציון מדויק של רמת השומן החיובי במוצר, ובכך לעודד צריכה של מזונות מסוג זה.
 
באחרונה גוברת המודעות לסוגי השומן השונים וביניהם חומצת שומן אומגה 3, הנחשב כיום כאחד השומנים המועילים לגוף ולבריאותו: אומגה 3 היא חומצת שומן הכרחית לתפעול האופטימלי של כל תא בגופנו משום שהיא אחראית על העברת מסרים בין התאים.
 
מחקרים מראים כי חוסר באומגה 3 מוביל לדיכאון אחרי לידה. ילדים הנולדים עם חוסר באומגה 3 (בעיקר DHA) חשופים יותר להפרעות כמו ADHD, חוסר יכולת ריכוז, היפראקטיביות ודימוי עצמי נמוך. לעומת זאת, נבדקים שקיבלו מזון עשיר באומגה 3 לקו ב- 70%פחות במחלת האלצהיימר, לעומת קבוצת הביקורת בבדיקה שקיבלו מזון רגיל.
 
על אף היתרונות הרבים של חומצות שומן מסוג אומגה 3, אין באפשרות גוף האדם ליצרן באופן עצמאי, והוא חייב לייבא אותן ממקורות חיצוניים במזון או בתוספי מזון. כיום ידוע על שפע אומגה 3 בדגי ים, באגוזי מלך, בזרעי פשתן ועוד.
 
מילודע מקבוצת מילואות הינה חברה מסחרית ובה שלוש מעבדות (כימית, ביולוגית, וטרינרית) לבקרת איכות בתחומים: מזון, מים, התקנים רפואיים, קוסמטיקה, וטרינריה וחקלאות.