או שביתה, או שביתה איטלקית

עובדי הנמלים שבתו היום עם המשק, אבל מתכוננים ליום חמישי הבא, שבו יפוג פרק הזמן הנדרש מאז הכריזה ההסתדרות על סכסוך העבודה


00:00 ,08.02.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

עובדי נמלי הים שבתו היום (ד') במסגרת השביתה הכללית במשק, תוך שימת לב מיוחדת לדיונים שמנהל משרד האוצר עם ההסתדרות.

השביתה הנמלים היתה מוחלטת, למעט תוצרת מתכלה, מצילת חיים ותחת ועדת חריגים.

ביום חמישי הבא, 16 בחודש, תסתיים התקופה בת השבועיים מאז הוכרז סכסוך העבודה בנמלים, והעובדים יהיו רשאים לפתוח בשביתה או בעיצומים, מה שמסתמנת כרגע כאפשרות היותר ריאלית.

יו"ר ארגון עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי אמר השבוע ל-port2port שנכון לרגע זה, לא יצר האוצר קשר עם ההסתדרות בנוגע לסכסוך העבודה המרחף על הנמלים. כשנשאל האם לדעתו יוביל הסכסוך לשביתה כוללת בנמלי הים, אמר אדרי: "או שביתה, או עיצומים".

יו"ר ועד הטרנספורט בנמל חיפה מאיר תורג'מן נשמע לא פחות נחרץ: "לא הפסדתי אף מאבק כיו"ר ועד ואני לא מתכוון להפסיד את המאבק הזה", אמר.

גם הוא אמר שנכון לעכשיו, לא מתקיימים מגעים עם משרד האוצר בנוגע לדרישות ועדי עובדי הנמלים. תורג'מן ביכה את חוסר היד של האוצר, שמיאן לממש את האופציה שהיתה לו עד סוף שנת 2011, להעניק לעובדים העלאה בגובה 3%, ובכל למנוע את העיצומים המתקרבים. "הם רוצים לריב איתנו על הפנסיות, על מועצות היצור ועל החוסן הכלכלי. אין בעיה. הם רוצים מאבק, יקבלו מאבק", אמר.

גורם בוועדים אמר עוד, שלא בטוח אם העובדים ישביתו את העבודה בשבוע הבא, אבל לבטח יהיו עיצומים. "האוצר יקבל מכה קשה מאוד", אמר, "אם לא נצא לשביתה, נוריד תפוקות ב-30%. קוראים לזה שביתה איטלקית. אנחנו לא משחקים עם זה".