איגוד לשכות המסחר הגיש אתמול (א') בקשה לבית הדין הארצי לעבודה להוצאת צווי מניעה כנגד כוונת ההסתדרות להשבית החל מיום 30 ביולי את נמלי הים באשדוד ובחיפה.
לטענת האיגוד, אין עילה אמיתית לסכסוך העבודה שהוכרז על ידי ההסתדרות, ומשכך, לא ניתן לנקוט בצעדים ארגוניים של השבתת נמלי הים.
העתירה נגד "קיום השביתה ברוטאלית ובלתי חוקית זו" הוגשה כשבוע לפני מועד סיום פרק הזמן של 14 יום מתאריך ההכרזה על סכסוך עבודה, שכן, לטענת העתירה, "כבר היום האיום בהשבתת נמלי הים, עורק החמצן המרכזי של החסר של מדינת ישראל, משפיע על החלטות היבואנים והיצואנים במשק ומערער את היציבות במגזר העסקי".
לטענת העתירה, עצם האיום בהשבתת הנמלים הינו משולל כל יסוד וכבר גורם לנזקים חמורים למגזר העסקי, היות ואנו נמצאים בפתח תקופת החגים ויבואנים צריכים לקבל כבר עכשיו החלטות בעלות עלות כלכלית משמעותית.
עוד נטען בעתירה, שהעניינים שבסכסוך כלל אינם מהווים עילה לסכסוך עבודה, וכל כולם "תחפושת בלבד, המשמשת כסות למטרה האמיתית של השביתה – מניעת תחרות, סיכול פיתוח תשתיות חיוניות למשק ושמירה על כוח מונופוליסטי. מדובר", לדברי העתירה, "במהלך אנטי דמוקרטי, המיועד להכשיל החלטת ממשלה ריבונית נבחרת".
בהמשך טוענת העתירה שהאיום בהשבתה הינו חמורי לכשעצמו, היות והעובדים כבר קיבלו תמורה כנגד הסכמתם להפרטה.
בעתירה ביקש איגוד לשכות המסחר מבית הדין לעבודה לקבוע שהשביתה נועדה להפעיל לחץ פסול כדי לסכל החלטת ממשלה לגיטימית בתחום הסמכות הלגיטימית של הממשלה ולשבש את אורחות החיים הדמוקרטיים במדינה; להורות שמטרתה האמיתית של השביתה היא למנוע תחרות חיונית בנמלי הים ולהפוך את העובדים לחסינים מפני התמודדות בפני יעילות, התייעלות ולחרות; לקבוע שהשביתה מעמידה אינטרס של קבוצת לחץ חזקה של מעטים מעל לאינטרס הציבורי; ולפסוק שהשביתה מבקשת להציב תנאים מוקדמים לביצוע החלטות ממשלה ריבונית, שאיננה זקוקה להסכמות העובדים בכדי לקבל החלטות בדבר שינויים מבניים במשק.
אי לכך, מבקש איגוד לשכות המסחר מבית הדין לעבודה להורות שלא מתקיים כאן סכסוך עבודה אמיתי, להוציא צווי מניעה נגד פריצת השביתה כבר עכשיו; לתת צו המורה לעובדים להמשיך בעבודה סדירה, מבלי להוריד את התפוקות ו/או לקיים עיצומים.