ירדן: עודכנו אגרות מינימום להובלת הסחורות מנמל עקבה

החלטת הממשלה מגיעה לאחר שגורמים שונים בענף ההובלה בירדן לא יישמו החלטה קודמת בדבר אגרות המינימום, דבר שהוביל לירידת מחירי ההובלה היבשתית ולזעם רב בקרב בעלי חברות ההובלה והמשאיות


10:23 ,24.06.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

ממשלת ירדן אישרה קביעת אגרות מינימום להובלת סחורות במשאיות מנמל הים של עקבה לשאר חלקי הממלכה. אגרת המינימום להובלת סחורות מעקבה לעמאן תגיע ל-12.4 דינאר (17 דולר) לטון. מקור בבירה הירדנית מסר כי החלטת הממשלה מגיעה לאחר שגורמים שונים בענף ההובלה בירדן לא יישמו החלטה קודמת בדבר אגרות המינימום, דבר שהוביל לירידת מחירי ההובלה היבשתית דבר שעורר את זעמם של בעלי המשאיות. 

 

לפני מספר חודשים, נקבעה אגרת המינימום להובלת הסחורות לעמאן על 11 דינאר (15.4 דולר) לטון, אך עתה המחיר עודכן נוכח העלייה במחירי הדלקים. על מחיר אגרה זה יש להוסיף 30% במידה שהמשאית חוזרת ריקה לנמל עקבה.