לראשונה: קטלוג מוצרים וטכנולוגיה ישראלית בתחום הימי

הסביבה הימית נמצאת במרכזן של מספר מגמות עולמיות בהן יציאה לים עקב מחסור בשטח יבשתי, צמיחה בדרישה לחקלאות ימית ובחיפוש והפקה של אנרגיה ומינרלים, והדבר מבטיח צמיחה מואצת בתחום הטכנולוגיות הימיות


13:36 ,22.11.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

יוזמה של הקהילה הימית של ישראל שיוצאת על הפועל בעקבות כנס שנערך באוניברסיטת חיפה לאחרונה הוביל להקמתו של קטלוג מוצרים וטכנולוגיה ישראלית בתחום הימי. הקטלוג הימי שנמצא כולו ברשת נועד להבטיח נגישות לחברות ישראליות העוסקות בתחום מתוך הבנה כי תחום הטכנולוגיות הימיות ייהנה מצמיחה מואצת בשנים הקרובות (לינק לאתר הקטלוג).

 

אהוד גונן, כלכלן במרכז לאסטרטגיה ימית באוניברסיטת חיפה, מציין כי ״מדינות רבות בעולם גילו את חשיבות הסביבה הימית ומשקיעות משאבים משמעותיים בפיתוחה. מרבית מדינות OECD יצאו בשנים האחרונות ופרסמו מסמכי אסטרטגיה לאומית חדשה לתווך הימי. גם אצלנו בישראל הים יכול להיות מנוע הצמיחה הבא של ישראל – כלכלה כחולה, ברת קיימא המביאה לידי ביטוי פיתוח כלכלי וטכנולוגי לצד שמירת ערכי הטבע והמורשת הימיים״.

 

לדברי גונן, הים נמצא במרכזן של מספר מגמות עולמיות כגון יציאה לים על ידי ייבוש קרקע וזאת עקב מחסור בשטח יבשתי, צמיחה בפעילות התווך הימי המחייבת שמירה על ערכי הטבע והסביבה, צמיחה בדרישה לחקלאות ימית כמו גם התדלדלות המחצבים ביבשה אשר דוחפת את החיפוש וההפקה של אנרגיה ומינרלים לעבר קרקעית הים ולעומקים גדלים והולכים.

 

נציין כי הסחר העולמי מוערך בשווי של מעל ל-11 טריליון דולר בשנת 2017 כאשר כ-80% מסחר זה במונחי משקל הינו סחר ימי הנישא על גבי כ-150,000 כלי שיט הפוקדים כ-800 נמלים ברחבי העולם. בישראל כ-99% מהסחר הינו סחר ימי כאשר בימים אלו הולכת ונשלמת הקמת שני נמלים חדשים ועם הפעלתם הצפויה בשנת 2021 יהיו בישראל 8 נמלים: מפרץ, חיפה, אשדוד, דרום, ק.צ.א, חדרה, אילת, מספנות ישראל.

 

מגמות אלו מבטיחות כי תחום הטכנולוגיות הימיות ייהנה מצמיחה מואצת בשנים הקרובות.