חברת נמל אשדוד קיימה בנמל אשדוד יום עיון בנושא דרישות משרד הבריאות לקבלת רישיון עסק למחסנים עורפיים ובונדדים המאחסנים מכולות מזון. יום העיון התקיים בשיתוף עם משרד הבריאות והמחלקה לרישוי עסקים של עיריית אשדוד. בכנס השתתפו נציגי חברת נמל אשדוד, משרד הבריאות, מכס ומחסני מזון.
משרד הבריאות והמחלקה לרישוי עסקים מתכוונים לבצע ביקורות מחמירות ולאכוף את התקנות הנוגעות לאחסנת מוצרי מזון ביתר שאת. בכדי לאפשר למחסנים העורפיים להיערך לנושא, הוחלט לקיים את יום העיון ולאפשר לגורמים הרלוונטיים להיערך לנושא עד לסוף השנה האזרחית, לכל המאוחר.
במסגרת יום העיון, קיבלו המשתתפים סקירה מסמנכ"ל לקוחות בחברת נמל אשדוד, אלי בר יוסף, בנושא פעילות חברת נמל אשדוד בשנת 2011. בנוסף, סקרה מהנדסת המזון המחוזית, שירלי דראי לאסט, את סכנות המזון בארץ ובעולם ועדכנה לגבי דרישות משרד הבריאות למחסנים לאחסון מזון.
לדברי אלי בר יוסף, סמנכ"ל לקוחות בחברת נמל אשדוד: " חברת נמל אשדוד רואה חשיבות רבה בשיפור תהליכי העבודה של כל הגורמים הרלוונטיים לסביבת הנמל, מתוך כוונה להמשיך לשפר את השירותים הניתנים ללקוחות החברה ואזרחי המדינה. מטרתנו היא לשמור על בריאות הציבור תוך התחשבות בצרכים העסקיים".