שרת החבורה ישראל כץ קורא להקים אי מול חופי עזה, ועליו נמל ימי ושדה תעופה, כדרך להסיר את האחריות האזרחית של ישראל מהרצועה ולבצע תוכנית של היפרדות אזרחית.
לדבריו, מאז השתלט החמאס על עזה, לא השכילה ישראל להגיב למציאות המשתנה. במסגרת התוכנית להיפרדות אזרחית תפסיק ישראל את אספקת חשמל, מים, דלק, מזון וכל המוצרים הנוספים לעזה, שתעבור תהליך של פירוז מטילים ומנהרות, ויצירת קו גבול בין ישראל לעזה.
כתחליף קורא כץ לפתוח את מעבר רפיח בין עזה למצרים לתקופת ביניים, לשם להעברת סחורות ומעבר אנשים תחת פיקוח. במקביל יש ליזום הקמת אי מלאכותי בים, בחסות ובמימון בינלאומי, במרחק 4.5 ק״מ מול חופי עזה (המודל הוכן על ידי חברת נמלי ישראל). באי יוקמו נמל, מתקני אנרגיה והתפלה, ובהמשך גם שדה תעופה. אפשר להקים באי גם מלונות. האי יחובר לעזה באמצעות גשר, שבמרכזו תהיה נקודת בידוק ביטחונית, והוא יהיה נתון לשליטה ביטחונית בינלאומית מלאה למשך 100 שנים ולשליטה ישראלית בים. הפלשתינים ישולבו בהפעלת הנמל ושדה התעופה ובתעסוקה במלונות. לא ייבנו בתי מגורים על האי.
בכך, טוען כץ, תוסר האחריות מעל ישראל, יתאפשר לפלשתינים חופש אזרחי מלא וישראל תשמור על ביטחונה, ללא חשש מהברחת נשק דרך הים וסיכון שמיה. שמירת הפירוז בעזה היא תנאי להפעלת האי.
על מנת לאפשר את יישום התוכנית, קורא כץ לישראל להציב כיעד ברור למבצע ״צוק איתן״ (כולל ההסדרה שתבוא בעקבותיו) את פירוז עזה מטילים ומנשק אסטרטגי ואת פירוק המנהרות.