צים סיימה את הרבעון השלישי ברווח נקי של 39.4 מיליון דולר

זאת לעומת רווח של 23.1 מליוני דולרים ברבעון השלישי של 2003; יוסי רוזן, מנכ"ל החברה לישראל: " אנו מאמינים כי הפיכתה של צים לחברה עסקית תחרותית, תביא בעקבותיה לפריחת הספנות הישראלית ולהגברת כושר התחרות שלה מול חברות ספנות בינלאומיות"


00:00 ,24.11.2004 מאת: מערכת פורט2פורט
זאת לעומת רווח של 23.1 מליוני דולרים ברבעון השלישי של 2003; יוסי רוזן, מנכ"ל החברה לישראל: " אנו מאמינים כי הפיכתה של צים לחברה עסקית תחרותית, תביא בעקבותיה לפריחת הספנות הישראלית ולהגברת כושר התחרות שלה מול חברות ספנות בינלאומיות"

חברת הספנות צים, בבעלות החברה לישראל, סיימה את הרבעון השלישי ברווח נקי של כ- 39.4 מיליון דולר לעומת רווח של כ- 23.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. את תשעת חודשי 2004 סיימה צים ברווח של כ- 115.2 מיליון דולר לעומת רווח של כ- 28.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, מזה סכום של 39 מיליון דולר, רווחים חד פעמיים.

ההכנסות של צים הסתכמו, בתשעת חודשי 2004, בסכום של כ- 1.8 מיליארד דולר לעומת סך של כ- 1.5 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ- 21%. הגידול בהכנסות משקף עליה של כ- 10% במחיר ההובלה הממוצע למכולה ועליה של כ- 8.2% בכמות המכולות המובלות וזאת בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

יש לציין כי הוצאות דמי החכירה גדלו בתשעת החודשים של השנה בשיעור של כ- 45% ומחירי הדלק עלו בשיעור של כ- 54% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, הוצאות המיסים הסתכמו בחודשי ינואר-ספטמבר 2004 בסכום של כ- 26.4 מליון דולר לעומת הוצאות של כ- 15.0 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

מזומנים שנבעו מפעילות שוטפת הסתכמו בחודשי ינואר-ספטמבר בסכום של כ- 149 מליון דולר לעומת סכום של כ- 92 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

במהלך תשעת החודשים של 2004 התקשרה צים בהסכם לרכישת 3 אוניות. האניות נמסרו לצים בחודשים מרס עד יולי 2004. על פי ההסכם יוחכרו האוניות למוכר למשך שנתיים. לאחר תקופת החכירה צפויות האוניות להשתלב בקווי הספנות של צים.

ברבעון השני של תקופת הדוח מכרה צים שתי אוניות, בתמורה לסך של כ- 70 מליון דולר. שתי האוניות נחכרו ע"י צים לתקופה של 5 שנים. רווח ההון שנוצר לצים, לאחר מס, הסתכם בכ- 22 מליון דולר.

צים התקשרה בהסכמים למכירת 5 אניות שיכנסו לתוקפם עם מסירת האניות - 2 אניות בחודש נובמבר 2004 ו-3 אניות בחודש ינואר 2005. התמורה ממכירת האניות מסתכמת בסך של כ-180 מליון דולר. רווח ההון שיווצר לצים, לאחר מס, יסתכם בכ- 20 מליון דולר ברבעון הרביעי של שנת החשבון וכ- 32 מליון דולר ברבעון הראשון של שנת 2005. האניות יוחכרו לצים לתקופות של 5-6 שנים.

בדו"ח הפעילות צויין כי השביתה, שפרצה במהלך תקופת הדוח (חודשי ינואר-ספטמבר) השפיעה על פעילותה התפעולית והמסחרית של צים. נגרמו שיבושים בלוח ההפלגות של האניות שבתפעול צים, ונוצר מחסור במכולות באזורים השונים. כתוצאה מכך נפגע השירות הסדיר ללקוחות בעולם. עוד צויין כי חלק קטן מההוצאות הנוספות שנגרמו, עקב השביתה, נגבו מלקוחות צים, ובנוסף, עקב השביתה, לא יכלה צים להוביל מטענים בשל אי זמינות אניות וציוד אשר גרם לאובדן הכנסה.

יוסי רוזן, מנכ"ל החברה לישראל אמר, בהתייחס לצים : "אנו מאמינים כי הפיכתה של צים לחברה עסקית תחרותית, תביא בעקבותיה לפריחת הספנות הישראלית ולהגברת כושר התחרות שלה מול חברות ספנות בינלאומיות. לשם העמידה באתגר זה מאמינים בחברה לישראל כי עסקת ההצטיידות אשר מוגשת להכרעה באסיפה הכללית בתחילת דצמבר היא נחוצה והכרחית להמשך פיתוחה וצמיחתה של צים בשוק הספנות הדינמי והתחרותי".

יוסי רוזן, הדגיש, כי מדובר בעסקה הטובה ביותר שיכלה החברה לישראל להשיג עבור צים הן מבחינת הכדאיות הפיננסית והן מבחינת ההתאמה לצרכים של החברה והוא משוכנע כי היא תאושר באסיפה הכללית ע"י אלה שטובת החברה לנגד עיניהם.


החברה לישראל ממשיכה להציג שיפור ניכר בתוצאותיה הכספיות.

החברה לישראל בע"מ הינה חברת השקעות הפועלת ביזום, קידום ופיתוח של עסקים בישראל ובחו"ל, וכן מעורבת בניהול חברות הקבוצה. החברה מוחזקת על-ידי קבוצת עופר בשיעור של כ- 57% ועל-ידי בנק לאומי לישראל בע"מ בשיעור של כ- 20%. בבעלותה החברות טאואר סמיקונדקטור, כימיקלים לישראל, צים, ובתי זיקוק לנפט (בז"ן).

הרווח הנקי של החברה לישראל ברבעון השלישי הסתכם בכ- 491 מיליון ₪, לעומת כ- 94 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד - גידול של כ- 422%. הרווח הנקי בתשעת חודשי 2004 הסתכם בכ- 1.05 מיליארד ₪ לעומת סך של כ- 250 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ- 320%.