שטרק בועידת הבנק העולמי: קיים צורך בהקמת נמל יבשתי במעבר ארז

איריס שטרק, יו"ר חברת נמל אשדוד "הקמת נמל יבשתי במעבר ארז יאפשר להרחיב את פעילות הסחר בין ישראל לרשות הפלשתינאית"; שטרק התייחסה לנושא זה בועידת הבנק העולמי בלונדון שהתקיימה השבוע


00:00 ,14.12.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

איריס שטרק, יו"ר חברת נמל אשדוד "הקמת נמל יבשתי במעבר ארז יאפשר להרחיב את פעילות הסחר בין ישראל לרשות הפלשתינאית"; שטרק התייחסה לנושא זה בועידת הבנק העולמי בלונדון שהתקיימה השבוע
 
איריס שטרק, יו"ר חברת נמל אשדוד, הוזמנה להשתתף בועידת הבנק העולמי, שהתקיימה השבוע בלונדון. הוועידה עסקה גם בנושא הזדמנויות לשיתופי פעולה בין הישראלים לפלסטינים: בהובלה ימית ובתיירות.
 
לדברי איריס שטרק, "הקמת נמל יבשתי במעבר ארז, שיהווה מתחם שירכז את תנועת הסחורות הימיות וישמש כעורף הנמל, יאפשר להרחיב באופן משמעותי את פעילות הסחר בין ישראל לרשות הפלשתינאית. מימוש יוזמה זו, מחייב שיתוף פעולה של גופי הממשל הכלכליים, הביטחוניים וגופים מסחריים שישקיעו בהקמת מרכזים לוגיסטיים. לפי הערכות אנשי עסקים, עלות ההקמה של נמל יבשתי עומד על 2.5 מיליון דולר בצד הישראלי, אשר צפוי להיות במימון של משקיעים פרטיים ו- 5 מיליון דולר בצד הפלסטיני, אשר צפוי להתבסס על מימון של הבנק העולמי, תרומות וגיוס משקיעים פרטיים. הפיתוח ע"י הסקטור העסקי והפרטי יתרום רבות לקידום הנורמליזציה".
 
לדבריה, "חברת נמל אשדוד מקיימת דיאלוג שוטף עם הפלשתינאים בכדי ללמוד את צרכיהם ולספק להם את הפתרונות המתאימים. בימים אלה אנו פועלים במספר מישורים על מנת לספק ללקוחותינו הפלשתינאים מענה מלא. בכלל זה אנו בודקים אפשרות הרחבת מתן פטור מתשלום עבור אחסנה מעבר ל- 4 ימים (הקיים היום), ופועלים מול המכס על מנת להוסיף משמרת נוספת במשך היום. כמו כן, אנו מציעים שירות של אנשי קשר דוברי ערבית".
 
"הנהלת נמל אשדוד פועלת על מנת להעניק לפלשתינאים סיוע ככל הנדרש. יצרנו ערוץ פתוח בין ההנהלה לבין היבואנים והיצואנים הפלסטינאים. בכוונתנו לתרגם לערבית חלק מהמסמכים שיקלו על העבודה מול הפלסטינאים. אנו מאמינים שהתשתיות של נמל אשדוד והפתרונות האלה יאפשרו הרחבת הפעילות של הפלשתינאים באמצעות נמל אשדוד ואף ידחו את הצורך בהקמת נמל בעזה". הוסיפה שטרק.
 
שטרק העריכה שלאחר תהליך ההתנתקות, שיקום רצועת עזה ותנופת הפיתוח, יחול גידול משמעותי בהיקפי הסחורות המגיעים דרך נמלי הים לרצועה וליהודה ושומרון. שטרק ציינה שהיקף הפעילות של סחורות המיועדות לשטחי הרשות העובר כיום בנמל אשדוד הוא למעלה מ- 50 מיליון ₪, שהם כ- 5% בלבד מפעילות הנמל.
 
"אנו פועלים להעמקת שיתוף הפעולה וסיוע לאנשי עסקים ברצועת עזה כמו גם ביהודה ושומרון, במטרה להרחיב את הפעילות העסקית. בתקופה האחרונה אנו יוזמים ומקיימים דו-שיח מתמשך המאפשר למשלחות של אנשי עסקים מעזה והגדה להכיר את מגוון השירותים בנמל".