מצרים: פרויקט תעשייה ולוגיסטיקה חדש באזור הכלכלי של תעלת סואץ

חברת נמלי אבו דאבי תשקיע כ-2 מיליארד דולר בפרויקט ״קיזאד״ שישתרע כל שליש משטח אזור התעשייה פורט סעיד מזרח. החברה תקבל זיכיון של 50 שנה להפעלת המתחם


09:41 ,07.05.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

ד״ר וליד גמאל א-דין, יו״ר רשות האזור הכלכלי של תעלת סואץ, חשף אתמול פרטים על ההסכם שנחתם לאחרונה בין הרשות לקבוצת נמלי אבו דאבי מאיחוד האמירויות לפיתוח ותפעול של אזור תעשייה ולוגיסטיקה בשטח של 20 קמ״ר. לפי גמאל א-דין, פרויקט ״קיזאד״ יוקם על שליש משטח אזור התעשייה פורט סעיד מזרח, שהוא חלק מהאזור הכלכלי של תעלת סואץ.

 

הוא הסביר כי ההסכם מעניק לחברה מהאמירויות זכות שימוש ל-50 שנה וציין כי קבוצת נמלי אבו דאבי תפעל כמפתחת תעשייתית כדי להכין את התשתיות האזוריות למשיכת השקעות במגזרים ספציפיים תוך הפקת תועלת מקרבתו של אזור התעשייה לפורט סעיד מזרח. הוא אישר כי החברה מהאמירויות תכסה את כל העלויות הכרוכות בהקמת התשתית של אזור התעשייה. הוא העריך כי הסכום הנדרש לשדרוג האזור נע בין מיליארד דולר לשני מיליארד דולר. הוא הוסיף עוד כי ״מצרים תקבל 15% מהכנסות החברה מהאמירות״.