איגוד לשכות המסחר: צפוי גידול של 13% בייבוא ב-2010

מסקירה של אגף כלכלה ומסים באיגוד עולה כי בעקבות גידול בייבוא מוצרים לצריכה שוטפת צפוי הייבוא להסתכם השנה ב- 8.6 מיליארד דולר. הסיבה העיקרית לכך נובעת מגידול בייבוא מוצרים לצריכה שוטפת


00:00 ,24.11.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

מסקירה של אגף כלכלה ומסים באיגוד עולה כי בעקבות גידול בייבוא מוצרים לצריכה שוטפת צפוי הייבוא להסתכם השנה ב- 8.6 מיליארד דולר. הסיבה העיקרית לכך נובעת מגידול בייבוא מוצרים לצריכה שוטפת
 
מסקירה שערך אגף כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר על בסיס נתונים מנוכי עונתיות עולה כי, בעשרת החודשים הראשונים של 2010 נרשמה עלייה בייבוא מוצרי צריכה למשק בשיעור של 15% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, לכדי כ-934 מיליון דולר. סך יבוא מוצרי הצריכה הסתכם בכ-7.2 מיליארד דולר.
 
להערכת ישראלה מני, סמנכ"ל כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר, שנת 2010 צפויה להסתכם ב-8.6 מיליארד דולר, שהם גידול של 13% בהשוואה ל-2009, גידול שעיקרו נובע מהגידול בייבוא מוצרים לצריכה שוטפת. נתונים אלה משקפים את התיקון בצריכה של המשק לאחר המיתון בשנת 2009.
 
יבוא מוצרי הצריכה מתחלק לשני תחומים: יבוא מוצרים בני קיימא (מכוניות, ריהוט, חשמל ביתי), המהווים כ-41% מהיקף הייבוא, וייבוא מוצרים לצריכה שוטפת המהווים כ-59%  מהיקף הייבוא (נכון לתקופה הנסקרת).
 
מנתוני האיגוד עולה גם כי, יבוא המוצרים לצריכה שוטפת רשם בעשרת החודשים הראשונים של 2010 עלייה של כ-14%, המהווים עלייה של כ-536 מיליון דולר לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והוא הסתכם ב-4.3 מיליארד דולר.
 
מפילוח המוצרים בסקירה עולים הממצאים הבאים: בייבוא מזון ומשקאות נרשמה עלייה של כ-17%, שהם למעלה מ-233 מיליון דולר. היקף הייבוא בענף זה הסתכם ב-1.6 מיליארד דולר. בייבוא הלבשה והנעלה נרשמה עלייה של כ-11%, שהם למעלה מ-120 מיליון דולר. היקף הייבוא בענף זה הסתכם ב-1.2 מיליארד דולר.
 
ביבוא כלי בית נרשמה עלייה של כ-18%, שהם למעלה מ-71 מיליון דולר. היקף הייבוא בענף זה הסתכם בכ-464 מיליון דולר. בייבוא התרופות נרשמה עלייה של כ-10%, שהם למעלה מ-39 מיליון דולר. היקף הייבוא בענף זה הסתכם ב-415 מיליון דולר. בייבוא יתר המוצרים לצריכה שוטפת נרשמה עלייה של 15%, שהם קרוב ל-71 מיליון דולר, והיקפם הסתכם ב-547 מיליון דולר.
 
במקביל, היקף יבוא מוצרים בני קיימא רשם בעשרת החודשים הראשונים של 2010 עלייה של כ-16%, שהם 398 מיליון דולר והוא הסתכם ב-2.9 מיליארד דולר. מבין המוצרים לצריכה בת קיימא נרשמה עלייה של 19% בייבוא כלי תחבורה, שהם קרוב ל-158 מיליון דולר, והיקף הייבוא בענף הסתכם ב-974 מיליון דולר.
 
יבוא רהיטים ומוצרי חשמל ביתיים רשם עלייה של כ-13%, שהם למעלה מ-198 מיליון דולר, והוא הסתכם ב-1.7 מיליארד דולר. בייבוא יתר המוצרים בני הקיימא, נרשמה עלייה של 23%, שהם כמעט 42 מיליון דולר, והוא הסתכם ב-228 מיליון דולר.