התעשיינים: במחצית הראשונה של השנה גדל דולרית יצוא המזון ב-3.1%

בקרב יצרנים בענף המזון קיימת דאגה בשל גידול של 22.3% בגירעון המסחרי של תעשיית המזון. יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי גדל ב-0.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-165.5 מיליוני דולרים


00:00 ,29.08.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

בקרב יצרנים בענף המזון קיימת דאגה בשל גידול של 22.3% בגירעון המסחרי של תעשיית המזון. יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי גדל ב-0.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-165.5 מיליוני דולרים
 
רוני קוברובסקי: במחצית הראשונה של השנה גדל דולרית יצוא המזון ב-3.1% - הסתכם ב-359.5 מליוני דולרים; דאגה מגידול של 22.3% בגירעון המסחרי בתעשיית המזון - הסתכם ב-232.2 מילון דולר. במחצית הראשונה של השנה גדל דולרית יצוא המזון ב-3.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-359.5 מיליוני דולרים. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה).
 
קוברובסקי הוסיף כי קיימת דאגה רבה בקרב יצרני הענף בשל גידול של 22.3% בגירעון המסחרי של תעשיית המזון (הפער בין היבוא ליצוא), שהגיע במחצית הראשונה של השנה ל-232.2 מיליוני דולרים. יצוין כי יבוא המזון גדל במחצית הראשונה של השנה ב-9.9% דולרית בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-591.7 מיליוני דולרים.
 
בהתייחסו ליצוא המזון ע"פ תתי-ענפים, ציין קוברובסקי כי במחצית הראשונה של 2006 נרשמה ירידה של כ-12% ביצוא הבשר והעופות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-13.9 מיליוני דולרים; יצוא תעשיית השוקולד ירד ב-18.2% והסתכם ב-4.5 מיליוני דולרים; יצוא המשקאות החריפים והיין ירד בכ-4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-7.2 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי חלב וגלידה ירד ב-% 12.9 והסתכם ב-12.2 מליון דולר. מנגד, יצוא הפירות והירקות המעובדים גדל במחצית הראשונה של השנה בכ-17.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-124 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי המאפה גדל ב-3.7% לעומת המחצית הראשונה אשתקד והסתכם ב-63.5 מיליוני דולרים.
 
קוברובסקי ציין כי מבדיקת יצוא המזון ע"פ יעדים גיאוגרפיים עולה כי במחצית הראשונה של השנה גדל יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי ב-0.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-165.5 מיליוני דולרים. מבין מדינות האיחוד האירופי - הגידול העיקרי ביצוא - 13.1%, נרשם להולנד, היצוא הסתכם ב-33.7 מיליוני דולרים; יצוא המזון לסין גדל במחצית הראשונה של השנה ב-129% והסתכם ב-12.6 מיליוני דולרים (מדובר בעיקר במיצים ורכזים), היצוא לרוסיה גדל ב-25% והסתכם ב-19.5 מיליוני דולרים. מנגד, יצוא המזון לארה"ב ירד במחצית הראשונה של השנה ב-1.3% והסתכם ב-38 מיליוני דולרים.