התעשיינים: ירידה של 3.2% ביצוא המזון

ברבע הראשון של השנה הסתכם ערך יצוא המזון בכ-214 מיליון דולר. יצואני המזון: הירידה היא תוצאה ישירה של היחלשות הדולר


00:00 ,07.07.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

ברבע הראשון של השנה הסתכם ערך יצוא המזון בכ-214 מיליון דולר. יצואני המזון: הירידה היא תוצאה ישירה של היחלשות הדולר
 
לאחר גידול מצטבר של כ-70% בהיקפי היצוא של תעשיית המזון ב-5 השנים האחרונות, נעצרה המגמה ויצוא המזון ירד ברבע הראשון של השנה ב-3.2% דולרית, בהשוואה לרבעון האחרון של 2007 והסתכם ב-214 מיליוני דולרים. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים.
 
קוברובסקי מציין שהירידה בהיקפי היצוא של תעשיית המזון היא תוצאה ישירה של החלשות הדולר, שהורגשה ביתר שאת ברבע האחרון של שנת 2007 ובעיקר מתחילת שנת 2008. סיבה נוספת היא עליית מחירי חומרי הגלם לתעשיית המזון, שהביאה לעלייה ממשית במחירי המוצרים.
 
הוא הוסיף, כי מניתוח שערכו כלכלני איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים עולה כי במקביל חל ברבע הראשון של השנה גידול דולרי של 9.6% ביבוא המזון שהסתכם ב-424 מיליוני דולרים.
 
התוצאה - גידול דולרי של 26.8% בגירעון המסחרי של תעשיית המזון (הפער בין יבוא המזון ליצוא המזון) שהגיע ברבע הראשון של השנה ל-210 מיליוני דולרים, מצב המדאיג מאוד את יצרני המזון.
 
מניתוח יבוא המזון עולה כי ברבע הראשון של השנה גדל יבוא סוכר לסוגיו וממתקי סוכר ב-16.7% (בהשוואה לרבע האחרון אשתקד) והסתכם ב-82.9 מיליוני דולרים; יבוא מוצרים מדגנים, קמח, עמילן או חלב ודברי מאפה גדל בשיעור של 6.6% והסתכם ב-51.6 מיליוני דולרים; יבוא קקאו ומוצרי קקאו גדל ברבע הראשון של השנה ב-23.1% והסתכם ב-31.4 מיליוני דולרים; יבוא תכשירים מבשר ודגים גדל ב-29.7% והסתכם ב-20.5 מיליוני דולרים; יבוא תכשירים מירקות ופירות רשם גידול של 15.8% בהשוואה לרבע האחרון ב-2007 והסתכם ב-69.3 מיליוני דולרים; יבוא מוצרי מזון שונים גדל ב-43.2% והגיע ל-86.5 מיליוני דולרים; מאידך חלה ירידה של 3.7% ביבוא משקאות כוהליים והוא הסתכם ב-36.6 מיליוני דולרים.