ייבא קורקינטים ממונעים במסווה של מכסחות דשא

בבדיקת המכולה נמצאו 180 קורקינטים כשהם מפורקים וארוזים בקרטונים עליהם מצוירת מכסחת דשא. מדובר בטובין האסורים ביבוא אשר מכירתו היתה יכולה לגרום לפגיעות בגוף ונפש


00:00 ,26.02.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

בבדיקת המכולה נמצאו 180 קורקינטים כשהם מפורקים וארוזים בקרטונים עליהם מצוירת מכסחת דשא. מדובר בטובין האסורים ביבוא אשר מכירתו היתה יכולה לגרום לפגיעות בגוף ונפש
 
בית משפט השלום בתל אביב עצר ושחרר תחת מגבלות את דניאל בייר, תושב אשקלון, בחשד כי עמד מאחורי יבוא של 180 קורקינטים ממונעים חשמלית מסין כשהם מפורקים וארוזים בקרטונים עליהם מצויירת מכסחת דשא. גם בהצהרה שהוגשה למכס נטען כי מדובר בחלקי חילוף למכסחות דשא.
 
במחלקת חקירות מכס ומע"מ ת"א והמרכז, ברשות המסים בישראל, מתנהלת חקירה בחשד להברחת טובין תוך ניסיון להטעיה מכוונת של בודקי המכס וכן הצהרה כוזבת במסמכי היבוא על טובין אחרים מאלו שיובאו בפועל וזאת בכדי לאפשר הברחתם של טובין אסורים ביבוא.
 
מהבקשה למעצר שהוגשה לבית המשפט עולה כי ב-16 בפברואר 2009 הוגש למכס רשימון יבוא לשחרור חלקי חילוף למכסחות, על שם עסק הממוקם בפתח-תקווה אולם על פי ממצאי החקירה עולה כי החשוד, דניאל בייר, הינו האדם הדומיננטי מאחורי היבוא. המכולה הופנתה לבדיקה פיזית על ידי בודקי מכס אשדוד ובבדיקה נמצאו הקורקינטים שהם מסוג האסור ביבוא לישראל. בבקשה מצוין כי מדובר בכלי תחבורה אשר אמור היה להיות משווק בישראל ללא פיקוח ותקינה ומכירתו היתה יכולה לגרום לפגיעות בגוף ונפש.
 
החשוד הודה בחקירתו כי הוא אשר ביצע את כל הפעולות הנוגעות ליבוא הנ"ל ובכלל זה נסיעה לסין לצורך הזמנת המוצרים וקשר שוטף עם הספק.
 
החשוד שוחרר בערבות עצמית בסך 10,000 שקל ו-2 ערבויות צד ג' על סך 75,000 שקל כל אחד וכן ניתן צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 יום.