יצוא המזון ירד בתקופת ינואר - אפריל ב-20%

יצוא המזון בשליש הראשון של השנה הסתכם ב-250 מיליון דולר. התעשיינים: שיעור הירידה בהיקפי יצוא המזון הינו תוצאה ישירה של המשבר הכלכלי העולמי


00:00 ,01.07.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

יצוא המזון בשליש הראשון של השנה הסתכם ב-250 מיליון דולר. התעשיינים: שיעור הירידה בהיקפי יצוא המזון הינו תוצאה ישירה של המשבר הכלכלי העולמי 


המיתון העולמי משפיע גם על יצוא המזון מישראל. בשליש הראשון של השנה (ינואר-אפריל 2009), ירד יצוא המזון ב-20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד לראשונה מזה 6 שנים והסתכם ב-250.2 מיליוני דולרים. כך נמסר מאיגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים.
 
באיגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מציינים, כי שיעור הירידה בהיקפי יצוא המזון בשליש הראשון של השנה הינו תוצאה ישירה של המשבר הכלכלי העולמי, הגורם במידה רבה לירידה בביקושים העולמיים גם של מזון ולירידה בפעילות הכלכלית בכלל.
 
מניתוח הנתונים בארבעת החודשים הראשונים של השנה עולה, כי יצוא מוצרי פירות וירקות מעובדים ירד בשיעור של 5.5% בהשוואה  לשליש הראשון אשתקד והסתכם ב-78.1 מיליוני דולרים; יצוא בשר ועופות ירד ב-41% והסתכם ב-13 מיליוני דולרים; יצוא סוכר לסוגיו וממתקי סוכר ירד ב-26% והסתכם ב-25.6 מיליוני דולרים; ביצוא מוצרי חלב וגלידה לא נרשם שינוי בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והוא הסתכם ב-9.7 מיליוני דולרים. לעומת זאת, יצוא המצות גדל ב-25% בשליש הראשון של השנה והסתכם ב-9.5 מיליוני דולרים.
 
מניתוח יצוא המזון על פי יעדים גיאוגרפיים עולה כי בארבעת החודשים הראשונים של השנה ירד יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי לעומת התקופה המקבילה אשתקד ב-19% והסתכם ב-107 מיליוני דולרים.
 
בתוך כך הירידה המשמעותית ביותר ביצוא - 31%, נרשמה ביצוא המזון להולנד שהסתכם ב-20.9 מיליוני דולרים; יצוא המזון לצרפת ירד ב-23% והסתכם ב-14.9 מיליון דולר. יצוא המזון לארה"ב ירד בשליש הראשון של השנה ב-16% והסתכם ב-38.3 מיליון דולר.
 
למרות זאת, יצוא המזון לסין גדל בארבעת החודשים הראשונים של השנה ב-165% והסתכם ב-11.4 מיליוני דולרים; יצוא המזון ליפן גדל ב-9% והסתכם ב-12.7 מיליוני דולרים.
 
עוד מתברר מניתוח איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים כי יבוא המזון לישראל ירד בארבעת החודשים הראשונים של השנה ב-8% דולרית לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-567 מיליוני דולרים.
 
יצרני המזון בהתאחדות התעשיינים ציינו בהודעתם כי הם מודאגים מהתרחבות הגירעון המסחרי של תעשיית המזון (הפער בין יבוא המזון ליצוא המזון). לטענתם, פער זה גדל בארבעת החודשים הראשונים של השנה ב-4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-317 מיליוני דולרים.