החשוד הגיע לישראל בטיסה מיפן דרך רומא, והצהיר במכס כי אחת ממזוודותיו, המכילה בגדים בלבד, לא הגיעה. חיפוש בכבודה העלה כי בדפנות הכפולות הוסלקו שטרות כסף
מחלקת חקירות מכס ומע"מ ירושלים, ברשות המסים בישראל, ביקשה לשחרר בתנאים מגבילים את שרון רביב, בן 31 מחיפה, החשוד כי הפר את חובת הדיווח הקבועה בחוק איסור הלבנת הון.
בהתאם לבקשת המעצר, הגיע החשוד בתאריך 23 בדצמבר 2008 לישראל, בטיסה מיפן דרך רומא, והצהיר במכס כי אחת ממזוודותיו, המכילה בגדים בלבד, לא הגיעה.
בתאריך 29 בדצמבר 2008 בוצע חיפוש בכבודה על ידי יחידת הסמים של מכס נתב"ג ויחידת 747 של המשטרה. במזוודה נמצא כי בדפנות הכפולות הוסלקו בצורה מתוחכמת שטרות כסף בסך שווי של 20 מיליון ין יפני (כ-820 אלף שקל). זאת, על פי החשד, כדי להתחמק מחובת הדיווח ומבלי להצהיר עליהם, בניגוד להוראות חוק איסור הלבנת הון.
חוק איסור הלבנת הון קובע חובת הדיווח למכס החלה על כל אדם הנכנס לישראל או יוצא ממנה, כשעמו סכומי כסף (מזומנים, בין במטבע ישראלי ובין במטבע זר, המחאות בנקאיות והמחאות נוסעים) העולים על 90,000 שקל וכן על המכניס או המוציא כספים העולים על 90,000 שקל בדואר או בדרך אחרת.
בחקירתו הודה החשוד כי לא דיווח ביודעין לרשויות המס על הכספים.
כאמור, כבוד השופט כרמי מוסק מבית משפט השלום בירושלים, נעתר לבקשת היחידה החוקרת ושחרר את החשוד בתנאים מגבילים.
סוכלה הברחת 20 מיליון ין יפני במזוודה
החשוד הגיע לישראל בטיסה מיפן דרך רומא, והצהיר במכס כי אחת ממזוודותיו, המכילה בגדים בלבד, לא הגיעה. חיפוש בכבודה העלה כי בדפנות הכפולות הוסלקו שטרות כסף
00:00 ,04.01.2009
עשוי לעניין אותך
יאיר ביטון פורש מאל על ומצטרף ל-DHL ישראל
איתן בן דוד: ירי ממושך עלול לגרום לפגיעה ביצוא החקלאי
ירדן: לשכות התעשייה קוראות לניתוק קשרי הסחר עם ישראל
התמ"ת: קרן הלוואות לעסקים קטנים בשדרות ועוטף עזה
משלחת מים מווירג'יניה תבקר בישראל
חברת OOCL משפרת השירות לישראל