נשיא התאחדות התעשיינים: ״כלכלת ישראל היא לא נס״

נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר תקף את שר האוצר סמוטריץ׳, ואמר: ״הצלחת כלכלת ישראל היא לא נס אלא אותם תעשיינים והמגזר העסקי שיושבים כאן ועובדים קשה. ברשימת ההסברים שלנו למה עשינו טוב - זה לא בגלל הניהול הכלכלי של שר האוצר את המדינה״


13:14 ,18.11.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

בהשתתפות מאות מבכירי ובכירות התעשייה והמשק הישראלי - ועידת התעשייה וההיי-טק 2025 נפתחה הבוקר. נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר, אמר בפתח הוועידה: ״זוהי הוועידה השלישית שלי כנשיא התאחדות התעשיינים. כל שנה הוועידה התאפיינה בצבע אחר. השנה אנו מצויים לאחר יום ה-7 באוקטובר הארור, למעלה משנתיים של מלחמה, ׳עם כלביא׳ ואתגרים בלתי פוסקים. אבל עם תקווה זהירה שאנחנו בפתחן של 'שבע השנים הטובות' - גם בהיבט הכלכלי וגם בחברתי. מצב התעשייה טוב, ואפילו טוב משהיה לפני.

 

אחרי פגישות טובות שהיו לי עם חברות דירוג האשראי של ישראל, אני שומע את שר האוצר של מדינת ישראל שאומר שכלכלת ישראל היא נס. הכלכלה שלנו היא לא נס אלא אותם תעשיינים שיושבים כאן ועובדים קשה, עושים את הנס. בכל מה שקשור למדיניות כלכלית אחראית ומעודדת השקעות וצמיחה מקומית - אסור לנו להסתמך על ניסים, אלא על עבודה קשה. ברשימת ההסברים שלנו למה עשינו טוב - זה לא בגלל הניהול הכלכלי של שר האוצר את המדינה. אלא למרות הרבה דברים שהיו צריכים להיות ולא היו, כמו ניהול תקציבי שהיה צריך להיות אחראי יותר ולא היה. ההישגים הכבירים של הכלכלה והמשק שהושגו בזכות עבודה קשה של המגזר הפרטי ובראשו התעשייה.

 

הוכחנו את חוזקותינו בזכות הגמישות, היצירתיות, יכולת ההסתגלות והרוח של התעשיינים והעובדים במפעלים. תוך שימור רציפות תפעולית תחת אש. במקום שבו כל שרשראות האספקה איכזבו - התעשייה הישראלית סיפקה את הסחורה.

 

בנוגע ל׳נאום ספרטה׳ הנודע – אני לא נגד גלובליזציה, אבל הממשלה לא מתעדפת ולא מבטיחה עצמאות יצרנית. על הממשלה האחריות לקדם תעדוף ואסטרטגיה להבטחת עצמאות יצרנית. כול זאת נוסף לשיפור סביבת הריבית וחיזוק היצוא; עידוד השקעות מאסיבי, פחת מואץ; הגברת תחרותיות ומשיכת השקעות; השקעה בAI ובהגנות סייבר; הפחתת רגולציה ובירוקרטיה; הרחבת מעגל שותפי הסחר בהסכמי אברהם ושחרור חסמים בהבאת עובדים זרים״.

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק