מכון התקנים הישראלי העניק את תו התקן לתיבות מבודדות לשינוע מזון של חברת פוליביד

מכון התקנים הישראלי העניק בימים אלה את תו התקן הישראלי הרשמי (תי 5113) לתיבות מבודדות לשינוע מזון של חברת "פוליביד" מקיבוץ משמר הנגב. תיבות "הפוליטרם" הן תיבות קשיחות העשויות מפוליפרופילן מוקצף. משמעות התקן, כי ניתן לעשות שימוש בתיבות במגע ישיר של מזון או


00:00 ,10.04.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

תיבות הפוליטרם הן תיבות עשויות מפוליפרופילן מוקצף. מכון התקנים מאשר לעשות בתיבות מתוצרת פוליביד שימוש במגע ישיר עם מזון ומשקאות.
 
מכון התקנים הישראלי העניק בימים אלה את תו התקן הישראלי הרשמי (תי 5113) לתיבות מבודדות לשינוע מזון של חברת "פוליביד" מקיבוץ משמר הנגב. תיבות "הפוליטרם" הן תיבות קשיחות העשויות מפוליפרופילן מוקצף. משמעות התקן, כי ניתן לעשות שימוש בתיבות במגע ישיר של מזון או משקאות.
 
מוצרי פוליטרם מהווים סידרה של תיבות מבודדות המיועדות לשינוע מנות מזון מוכן וארוז במגשיות אישיות או בתבניות גסטרונום, פוליביד היא היחידה בארץ בעלת הידע לייצור מוצרי פוליפרופילן מוקצף. פולפרופילן מוקצף הינו חומר עמיד וחזק ביותר, המאפשר לעשות בתיבה שימוש רב פעמי, מחירה מחצית ממחיר המוצרים המקבלים.
 
המוצרים החדשים מיועדים להחליף את המיכלים הטרמיים הכבדים ומסורבלים לנשיאה ותפעול בהם נוהגים להשתמש כיום. "פוליביד" הוציאה לשיווק תיבה המיועדת לאחסון ושינוע של כ- 40 מגשיות מזון. משקל יחידת "פוליטרם" כ- 1 ק"ג, בעוד שהמוצרים החלופיים בגדול, משקלם כ- 6 ק"ג.
 
יתרון גדול נוסף הוא יכולת הבידוד של תיבות הפוליטרם. מזון חם המאוחסן ב"פוליטרם" ב- 94 מעלות יאבד כ- 12 מעלות בלבד בפרק זמן של 6 שעות. מזון קפוא המאוחסן ב"פוליטרם"- 20 מעלות ייאבד ב- 6 שעות כ- 13 מעלות ויעמוד על –7 מעלות. ה"פוליטרם" מעוצב כך שהוא כולל ידיות נשיאה BUILD-IN.