הממשלה אישרה היום (א') את הסכם השמיים הפתוחים של ישראל עם האיחוד האירופאי.
ישיבת הממשלה ואישור ההסכם התקיימו למרות שעובדי שלוש חברות התעופה הישראליות – אל על, ישראייר וארקיע – השביתו את הטיסות החל מ-5 בבוקר, והפגינו מחוץ לבניין הממשלה בעת הישיבה.
החלטת הממשלה התקבלה ברוב של 16 שרים בעד ושלושה שרים נגד.
הסכם השמיים הפתוחים עם האיחוד האירופאי ייכנס לתוקף בעוד שנה, באפריל 2014.
בהתאם להחלטת הממשלה, אמורים שרי התחבורה והאוצר להתייחס בתוך 45 יום לשאלות שהעלו השרים בישיבה היום.
בהחלטת הממשלה נכתב: "הסכם השמיים הפתוחים עם האיחוד האירופאי נועד להביא לליברליזציה בקווי התעופה בין ישראל למדינות האיחוד האירופאי, שיאפר את הוזלת מחירי הטיסה בין ישראל לאירופה ופתיחת יעדי טיסה חדשים בכל רחבי מדינות האיחוד האירופאי, ללא הגבלה".
נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין בירך על ההחלטה. מדובר במהלך התואם לעקרונות הייסוד של האיגוד ומהווה חלק בלתי נפרד מהמדיניות לעידוד התחרות, פתיחת המשק בפני יבוא וקידום עקרונות של משק חופשי, נאמר בהודעה שהוציא האיגוד.
לין: "המהלך יחייב את חברת אל על להתייעל. יחד עם זאת, הממשלה צריכה להתחשב בקשיים של חברת התעופה ולבצע את הצעדים שיבטיחו שהיא תתחרה בתנאים שווים מול חברות תעופה וכן גם כיסוי הוגן של הוצאות הביטחון.
"ההסכם יתרום רבות למשק בראייה כוללת ויוזיל משמעותית את מחירי הטיסות לציבור הרחב. כמו כן, הוא יאפשר גידול משמעותי במספר התיירים לישראל וייתן דחיפה נוספת לכל המגזר העסקי; לא רק לאלה העוסקים ישירות בענף התיירות, אלא לכל מגזר המסחר והשירותים, אשר ככל הידוע הוא זה שיוצר את מרבית מקומות העבודה".
לין קורא להסתדרות לכבד את החלטת הממשלה: "לא יתכן שההסתדרות תפתח בשביתות פוליטיות, המכרסמות בסמכות המוסדות הדמוקרטיים הנבחרים. ההסתדרות אינה ממשלה נבחרת, אלא מייצגת קבוצות עובדים בלבד. כאשר מעמידים אינטרס זה מול האינטרס הכולל של כלכלת המדינה, האינטרס של קבוצות העובדים חייב לסגת, מה גם שבמקרים רבים אין פגיעה באינטרס שלהם".