אל על: רווח נקי של 96 מיליון דולר ברבעון הראשון

הכנסות החברה הסתכמו בכ-774 מיליון דולר, גידול של כ-5% בהשוואה להכנסות הרבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו בכ-738 מיליון דולר. דינה בן-טל גננסיה, מנכ״לית אל על: ממוקדים ביישום התכנית האסטרטגית, מגדילים ומצעירים את צי המטוסים של החברה


12:05 ,21.05.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

אל על מסכמת את הרבעון הראשון של שנת 2025: במהלך הרבעון הראשון לשנת 2025, בעקבות חזרתן ההדרגתית של החברות הזרות לפעילות בנתב״ג, חל גידול במספר הנוסעים העוברים בנתב״ג ברבעון ביחס לרבעון המקביל אשתקד בהיקף של כ-63%, אולם הוא עדיין נמוך ממספר הנוסעים הרגיל בימי שגרה. נתח השוק של החברה ברבעון הנוכחי הסתכם בכ-44% ביחס לנתח שוק של כ-62% ברבעון המקביל אשתקד.

 

 הטסת מטענים: בפעילות המטען חלה האטה ברבעון הנוכחי ביחס לרבעון המקביל אשתקד, בין היתר על רקע חזרתן של חברות התעופה הזרות אשר הביאו לרגיעה בביקושי השיא שחוותה החברה בתחום זה ברבעון המקביל אשתקד. החברה דיווחה על הכנסות של 61.7 מיליון דולר מפעילות המטענים שלה ברבעון הראשון של השנה לעומת הכנסות של 75.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. 

 

עיקרי התוצאות לרבעון הראשון לשנת 2025: הכנסות החברה הסתכמו בכ-774 מיליון דולר, גידול של כ-5% בהשוואה להכנסות הרבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו בכ-738 מיליון דולר. הרווח הנקי הסתכם בכ-96 מיליון דולר, גידול של כ-19% לעומת הרווח הנקי ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכם בכ-80.5 מיליון דולר. העלייה בהכנסות וברווחיות נובעת בעיקרה מגידול בשיעור התפוסה, שעלה ל-94.3%, לעומת 92.6% ברבעון המקביל אשתקד, וכן מגידול בהיצע המושבים משוקלל ק״מ (ASK) שעלה בכ-7% לעומת הרבעון המקביל בין היתר הודות להגדלת מצבת המטוסים החכורים. התשואה לנוסע משוקלל ק״מ (RRPK) ירדה בכ-2%, ומשקפת השפעה הפוכה לגידול בשיעור התפוסה של כ-2%.  

 

ה-EBITDAR (רווח תפעולי תזרימי) הסתכם ב-213 מיליון דולר (כ-28% מסך ההכנסות), לעומת  
כ-196 מיליון דולר (כ-27% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-9%. בהתאמה, הרווח התפעולי הסתכם ברבעון הראשון בכ-127 מיליון דולר, לעומת כ-120 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-5%.

 

דינה בן-טל גננסיה, מנכ״לית אל על: ״אנו מסכמים רבעון נוסף של צמיחה ושיפור ברווחיות. ברבעון זה המשכנו לתת מענה לביקושים המוגברים ביחס לקיבולת המושבים שיש ביכולתנו להציע וביצענו התאמות מסחריות ותפעוליות כדי להגדיל את היצע הטיסות ככל שניתן. אנו ממשיכים להתמקד בניהול תמהיל היעדים והגדלת כמות הטיסות בנתיבי ליבה ובהם הקווים לצפון אמריקה, אירופה והמזרח הרחוק. אנו ממוקדים ביישום התכנית האסטרטגית, מגדילים ומצעירים את צי המטוסים של החברה. בשבוע שעבר נחת בישראל מטוס הדרימליינר ה-17 שיצטרף לצי המטוסים רחבי הגוף, ובנוסף החליטה החברה להשמיש במהלך 2026 את מטוס ה-777 השישי שבבעלותה, שיוסב לתצורת דרימליינר. כמו כן, רכשנו מספר מטוסים שהיו עד כה בחכירה יבשה.

 

אנו ממשיכים להתמקד במנועי הצמיחה ורושמים ברבעון זה גידול בבסיס חברי המועדון ומחזיקי האשראי, בהזמנות לטווח רחוק ובהכנסות המימון. במסגרת הרחבת שיתופי הפעולה של החברה, במהלך הרבעון חתמנו על שני הסכמים חדשים עם TAROM ו- Azerbaijan Airlines. תקופה מאתגרת זו מחייבת אותנו לפעול ביצירתיות וגמישות על מנת להמשיך לתת מענה מיטבי ללקוחותינו ולשמור על הגשר האווירי לישראל וממנה״.