חברת התעופה הלאומית של איחוד האמירויות Etihad Airways, הודיעה על פתיחתם של שבעה קווים חדשים שיחלו לפעול במהלך 2025–2026, כחלק מאסטרטגיית ההתרחבות שלה שמטרתה לחזק את מעמדה של אבו דאבי כמרכז תיירות, מסחר ותחבורה בינלאומי.
הקווים החדשים יובילו את הנוסעים ליעדים מגוונים במזרח אירופה, הקווקז, מרכז אסיה והמפרץ הפרסי, וכוללים את: בוקרשט (רומניה), באקו (אזרבייג'ן), ירבאן (ארמניה), טביליסי (גאורגיה), אלמטי (קזחסטן), טשקנט (אוזבקיסטן), ומדינה (ערב הסעודית) – הקו הראשון של החברה לערב הסעודית.
הקו לעיר מדינה (סעודיה) יחל לפעול כבר בנובמבר 2025, ושאר היעדים יחלו לפעול במהלך חודש מרץ 2026.
בהשקה זו Etihad משלימה סך כולל של 27 יעדים חדשים שהוכרזו או החלו לפעול בשנה אחת בלבד – הישג יוצא דופן לחברה ולבירת האמירויות.
לדברי מנכ״ל Etihad, אנטונואלדו נבס: ״המטרה שלנו ברורה – לחבר עוד ועוד נוסעים ישירות לאבו דאבי. כל אחד מהיעדים החדשים מציע חוויות תרבותיות ייחודיות ותורם להגברת הביקושים לתיירות ולמסחר בבירת איחוד האמירויות.״
תדירויות הטיסות המתוכננות:
יעד |
תדירות שבועית |
תחילת הפעלה |
מדינה |
6 טיסות |
9 נוב׳ 25 |
באקו |
10 טיסות |
2 מרץ 26 |
ירבאן |
10 טיסות |
9 מרץ 26 |
טביליסי |
8 טיסות |
13 מרץ 26 |
אלמטי |
8 טיסות |
16 מרץ 26 |
בוקרשט |
4 טיסות |
16 מרץ 26 |
טשקנט |
6 טיסות |
17 מרץ 26 |
אתיחאד כבר השיקה השנה טיסות ישירות ליעדים כמו פראג, ורשה, סוצ'י ואטלנטה, ומתכננת להשיק עוד 13 קווים נוספים עד לסיום 2025.
בנוסף, החברה חשפה לאחרונה שלושה יעדי קיץ עונתיים לשנת 2026: קרקוב, סלאלה וקאזאן.
נזכיר שחטיבת המטענים של Ethihad Airways, חברת אתיחאד קרגו, מיוצגת בישראל על ידי חברת רום טופ ומנוהלת על ידי מוטי ארבל מנכ״ל ACI.