נמשכת תוכנית טיסות הניסוי של מטוס הבואינג 787 דרימליינר

בואינג זכתה בהרחבת ההיתר לאחר שהציגה את מוכנותו של המטוס במגוון מהירויות, גבהים ותצורות


00:00 ,22.04.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

בואינג זכתה בהרחבת ההיתר לאחר שהציגה את מוכנותו של המטוס במגוון מהירויות, גבהים ותצורות
 
רשות התעופה האמריקאית, ה-FAA, העניקה היום לבואינג היתר להרחבת הבדיקות להוצאת תעודת סוג, ובכך הכשירה את הדרך לצוות טיסות הניסוי של בואינג להשתתף בטיסות מבחן עתידיות אשר נועדו לאסוף את המידע הנדרש. ההיתר הראשוני שניתן לחברה ב-11 בפברואר, נועד לאפשר לחברה לאסוף מידע ממבחני הרעידות בזמן טיסה.
 
הרחבת היקף ההיתר מסמנת את אישורו של ה-FAA לכך שהמטוס והצוות מוכנים לבצע איסוף נוסף של מידע הנחוץ לשם הוצאת תעודת סוג. בואינג זכתה בהרחבת ההיתר לאחר שהציגה את מוכנותו של המטוס במגוון מהירויות, גבהים ותצורות.
 
סקוט פנצ'ר, סגן נשיא ומנכ"ל תוכנית ה-787 בבואינג, אמר כי "הרחבת ההיתר מהווה צעד חשוב נוסף לקראת אספקת המטוסים ללקוחותינו. אנו ממשיכים במסלול אשר יביא אותנו למסירת המטוס הראשון לחברת ANA עוד השנה".
 
בנוסף לקבלת ההיתר המורחב, גיבשה בואינג את התצורה האווירו-דינאמית הסופית של מטוס ה-787.
 
"לאחר השלמת מספיק טיסות מבחן החלטנו כי אין צורך בשינויים נוספים בקווי המתאר החיצוני או בצורתו של המטוס," אמר פנצ'ר. "נדיר מאד שמטוס יעמוד בציפיות התפעול לאחר מספר שינויים כה קטן. דבר זה מצביע על יכולתנו להגיע לרמת עיצוב גבוהה."
 
טייסת טיסות הניסוי של ה-787 רשמה 500 שעות טיסה נכון ל-16 באפריל. ביום ראשון, מטוס המבחן של ה-787 שסימונו ZA003, בו שולבו מרכיבי עיצוב פנים, נחת בפלורידה, שם יעבור טיסת מבחן בתנאים קיצוניים במעבדת McDinley Climatic הנמצאת בבסיס חיל האוויר Eglin.