מחר ייפתח לתנועה קטע כביש 6 מלהבים עד רהט

לאחר פתיחת המקטע תתאפשר נהיגה ללא רמזורים לאורך 175 ק"מ. עלות הקמת שני המקטעים האחרונים עומדת על 250 מיליון שקל


11:04 ,04.04.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

ממחר (ג') בלילה ייפתח לתנועה קטע נוסף של כביש 6 דרום, מלהבים ועד רהט, במסגרת הארכת כביש חוצה ישראל  דרומה.

 

לפני מספר חודשים נפתח לתנועה קטע הכביש לכיוון דרום, המחבר את כביש 31 לכביש 40 (כביש 6 החדש). שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ מסר שפתיחת קטע הכביש החדש תתאפשר נסיעה ללא רמזורים לאורך 175 ק"מ.

 

עלות הקמת שני הקטעים החדשים של כביש חוצה ישראל, כולל המחלף, נאמדת ב-250 מיליון שקל.

 

על פי תחזיות משרד התחבורה וחברת כביש חוצה ישראל, שביצעה את הפרויקט, עם פתיחת קטע הכביש החדש של כביש 6 צפוי העומס במחלף להבים לפחות בעשרות אחוזים.

 

כביש 6 חוצה ישראל מתחיל כיום ממחלף עין תות שבצפון ומסתיים במחלף מאחז שבדרום. במחלף תל קשיש שבצפון מתפצל הכביש לשתי זרועות: האחת לכיוון מחלף סומך והגליל המערבי (בעלות של 2.5 מיליארד שקלים, כשהזכיין התחייב להשלים את סלילת הכביש בתוך פחות משלוש וחצי שנים) והשנייה לכיוון מחלף המוביל ואצבע הגליל.

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק