4 נוסעים סמויים התגלו על אוניית פחם

חוקרי יחידת היס"מ של המכס בחיפה איתרו 4 נוסעים, אזרחי טנזניה, סגורים באחד החדרים של האוניה שהגיעה מדרום אפריקה. הנוסעים הועברו למשטרת הגבולות


00:00 ,31.01.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

חוקרי יחידת היס"מ של המכס בחיפה איתרו 4 נוסעים, אזרחי טנזניה, סגורים באחד החדרים של האוניה שהגיעה מדרום אפריקה. הנוסעים הועברו למשטרת הגבולות
 
ב-30 בינואר נערכה פעילות של יס"מ חיפה על האוניה "JEAN LD" שאמורה לפקוד את נמל הפחם בחדרה ועליה מטען של פחם מדרום אפריקה לתחנת הכוח. מדיווח שהגיע ליס"מ מכס חיפה מחיל הים עלה חשד כי על האוניה נמצאים נוסעים סמויים.

נמל היציאה של האוניה "RICHARDS BAY" שבדרום אפריקה ידוע כי בו רוכשים ימאים טובין שברצונם להבריח, ומכאן נמל זה הוגדר כנמל מוצא להברחות עליו מתמקד יס"מ חיפה. מאחר ובעבר היו תפישות סיגריות ומשקאות בנמל חדרה שמקורם בנמל זה, הוחלט לערוך פעילות על האוניה הכוללת חיפוש אחר סמים, טובין וכן אחר נוסעים סמויים.
 
בשעות הצהרים הגיעה האוניה ונקשרה "על עוגן" מחוץ לנמל חדרה. צוות היס"מ עלה על האוניה בסיוע ספינת הגרר של הנמל, כדי למנוע הברחות בזמן שהאוניה נמצאת מחוץ לנמל.

על האוניה נמצאו 4 נוסעים סמויים, סגורים באחד החדרים שבאוניה. טובין וסמים מוברחים לא נמצאו. בתשאול שלהם עולה כי רצו להגיע לישראל, ככל הנראה כדי לעבוד כאן. הנוסעים, אזרחי טנזניה, הסתננו לאוניה בנמל "RICHARDS BAY" שבדרום אפריקה.
 
הנוסעים והמסמכים שנמצאו אצלם נמצאים במשמורת קברניט האוניה והם יועברו להמשך טיפול משטרת הגבולות מיד לאחר כניסת האוניה לנמל.