לטענת הסוכנות חברות הספנות מתכוונות להעלות את הנפחים המוצעים במגזר הספנות ב-785 אלף TEU בארבעת החודשים הבאים
על פי דיווחים של חברת הייעוץ אלפאליינר, חברות הספנות מתכוונות להעלות את הנפחים המוצעים במגזר הספנות ב-785 אלף TEU בארבעת החודשים הבאים, דבר אשר עלול לחבל בעליית התעריפים שהחלה לאחרונה במגזר. כך מזהיר יועץ בכיר בחברת אלפאליינר.
על פי סוכנות אלפאליינר, התוספת המהירה בנפח הקיבולת המוצע ללקוחות נגרם בעקבות חזרתן של אוניות עומדות וקבלתן של אוניות חדשות, דבר המהווה עלייה של 9% בנפח צי האוניות העולמי מאז חודש אפריל 2009. הדבר עלול לחבל בהתאוששות המתפתחת שנרשמה לאחרונה בתעריפי ההובלה הימיים, טוענים בסוכנות הצרפתית.
לדברי הסוכנות, כיום אף רואים מצב בו אוניות חדשות שהוזמנו ומועד מסירתן נדחה לתאריך מאוחר יותר קיבלו תאריך מסירה חדש, מוקדם יותר, תהליך שטרם נראה מאז חודש דצמבר 2008.
יש לציין כי העלייה בנפחים בחודשים הראשונים של שנת 2010 מהווה ניגוד מוחלט לצמצום בנפחים של התקופה המקבילה בשנת 2009 בה הצטמצמו הנפחים ב-790 אלף TEU.
לטענת אלפאליינר, ישנו סיכוי ממשי כי חברות הספנות יקצצו במחירים, וציינו לשם המחשה כי מחירי ההובלה בסחר בין המזרח הרחוק ואירופה ירד ב-310 דולר תוך שבועיים בלבד. "מדובר בתגובה להיצעים החדשים בשוק. יש לשער כי בעקבות השקתם של שירותים חדשים המחירים ירדו אף יותר".
אלפאליינר: העלאת נפח קיבולת הצי העולמי עלולה לחבל בהתאוששות התעריפים
לטענת הסוכנות חברות הספנות מתכוונות להעלות את הנפחים המוצעים במגזר הספנות ב-785 אלף TEU בארבעת החודשים הבאים
00:00 ,28.03.2010
עשוי לעניין אותך
מאבטחי צים הניסו אוניית פיראטים
העובדים בנמל חיפה: "לא הגענו לכל הסדר עם נציגי משרד האוצר"
צים: הפסד של 432 מיליון דולר בשנת 2009
חדש: נתוני הפלגות משודרגים של Maersk מ/אל ישראל
חברת בל מאר רוכשת 20 מכולות טנק
נמל חיפה: גידול דרמטי בנפח שטחי האחסון