בטקס מרגש שנערך ביום שישי נחנך מגרש הספורט המחודש בשכונת עיר ימים בנתניה. המגרש יישא מעתה את שמו של סמל ראשון איתי חן, לזכרו ולהנצחת מורשתו.
איתי, שגדל והתחנך בנתניה, נלחם בגבורה ב-7 באוקטובר 2023 יחד עם חבריו לטנק עד שנחטף. בחודש נובמבר 2025 הושב איתי ארצה. איתי היה לוחם שריון בגדוד 77 וספורטאי מוכשר ומבטיח ששיחק כדורסל במועדון אליצור נתניה.
המגרש שודרג ביוזמת חברת צים ובשיתוף עיריית נתניה וקרן נתניה. במסגרת העבודות חודש משטח המשחק, הוחלפו השערים והסלים, בוצע פיתוח סביבתי מקיף הכולל ספסלי ישיבה וצמחייה חדשה, והוצב שילוט הנצחה לזכרו.
בטקס השתתפו בני משפחת חן, ראש העיר אבי סלמה, מנכ״ל חברת צים חן ליכטנשטיין, יושב ראש חברת צים יאיר סרוסי וחברי הנהלה נוספים, יושב ראש דירקטוריון החברה למען הספורט דודו סלמה, חברי מועצת העיר, נציגי קרן נתניה ונציגי החברה לספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה: ״אנו מנציחים את דמותו של גיבור ישראל, איתי חן, בן העיר נתניה, שהפך לסמל של אומץ, ערכים ואהבת הארץ. אני מבקש להזכיר בהערכה עמוקה את סבו של איתי, גדעון רביב, שפעל ללא הפסקה למען השבתו של איתי, ואת ראש העיר מרים פיירברג-איכר, שפעלה במסירות למען החזרתו. זכרונו של איתי מלווה כל אחד מאיתנו. המגרש הזה יהיה מקום של חיים, של ספורט ושל קהילה, אבל מעל הכל - מקום שיזכיר לדורות הבאים את דמותו, גבורתו ואת החובה שלנו להמשיך ולספר את סיפורו״.
יושב ראש דירקטוריון החברה לספורט, דודו סלמה: ״אנו שמחים שהצלחנו להנציח את סמל ראשון איתי חן במקום שהכי מתאים לבקשת ההורים. עבור חגית ורובי, שום מגרש לא יוכל למלא את החלל שהותיר איתי, אבל בכל פעם שכדור יקפוץ כאן, בכל אימון ובכל טורניר, ילדים ישאלו מי היה איתי חן וכך הסיפור שלו ימשיך לחיות - לא רק בלב המשפחה, אלא בלב של עיר שלמה. יהי זכרו של סמל ראשון איתי חן, גיבור ישראל, ברוך״.
