אבו דאבי: צמיחה בתנועת הנוסעים

בשדות התעופה של אבו דאבי עברו במהלך המחצית הראשונה של 2025 יותר מ־15.8 מיליון נוסעים – עלייה חדה של 13.1% בהשוואה לאותה תקופה בשנת 2024 כאשר נמל התעופה זאיד משחק תפקיד מרכזי בגידול


09:10 ,22.07.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

בשדות התעופה של אבו דאבי עברו במהלך המחצית הראשונה של שנת 2025 יותר מ־15.8 מיליון נוסעים – עלייה חדה של 13.1% בהשוואה לאותה תקופה בשנת 2024. נמל התעופה הבינלאומי זאיד מילא תפקיד מרכזי בגידול זה, כאשר מספר הנוסעים דרכו הגיע ל-15.5 מיליון עד סוף יוני השנה, עלייה שנתית של 13.2%.

 

בסך הכל, נרשמו 133,533 טיסות דרך חמשת שדות התעופה של אבו דאבי במחצית הראשונה - עלייה של 9.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. נמל התעופה זאיד לבדו רשם 93,858 תנועות טיסה, עלייה של 11.4% לעומת 84,286 טיסות במחצית הראשונה של 2024.

 

ההתרחבות ברשת היעדים הגלובלית היא חלק מרכזי באסטרטגיית הצמיחה של רשות שדות התעופה של אבו דאבי. בתקופה זו נוספו 16 יעדים חדשים, ונמשכה מגמת הצטרפות חברות תעופה חדשות, ביניהן: חברת התעופה הסינית Eastern China Airlines שמפעילה ארבע טיסות שבועיות לשנגחאי וצפויה להרחיב לפעילות יומית החל מספטמבר. חברת התעופה סיישל אייר עם שש טיסות שבועיות, חברתFly Sham  שמפעילה קו לדמשק. חברת IndiGo ההודית שחיזקה את נוכחותה באבו דאבי על ידי השקת שלושה קווי טיסות חדשים והפכה את נמל זאיד לשער המרכזי שלה באיחוד האמירויות.