דובאי: נמל ג'בל עלי מוכן לקליטת אוניות מכולה ענקיות

עומקו של נמל ג'בל עלי מגיע ל-17 מטרים דבר המאפשר לו לקלוט את אוניות ענק הנושאות מטען של 12,000 עד 16,000 TEU


00:00 ,04.03.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

עומקו של נמל ג'בל עלי מגיע ל-17 מטרים דבר המאפשר לו לקלוט את אוניות ענק הנושאות מטען של 12,000 עד 16,000 TEU
 
מסוף המכולות בנמל ג'בל עלי בנסיכות דובאי, אחת משבע הנסיכויות המרכיבות את איחוד הנסיכויות הערביות, הוא הנמל היחיד באזור המפרץ והמזרח התיכון המצויד ביכולת לקלוט אוניות מכולה ענקיות הנושאות מטען של 12,000 עד 16,000 מכולות TEU. כך מסר מחמד אלמועלם, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל  חברת ניהול הנמלים DP WORLD. מר אלמועלם הוסיף כי עומקו של נמל ג'בל עלי מגיע ל-17 מטרים דבר המאפשר לו לקלוט את אוניות הענק.
 
עוד מסר אלמועלם בראיון לעיתון "אלח'ליג'" היוצא לאור באיחוד הנסיכויות כי נמל ג'בל עלי הוא היחיד באזור המצויד במנופי גשר המסוגלים לשאת ארבע מכולות TEU או שתי מכולות 40' רגל.
 
לדבריו, מסוף המכולות מספר 1 בנמל ג'בל עלי כולל עשרה מנופי גשר המסוגלים לשאת 4 מכולות 20' רגל לצד 48 מנופים רגילים, דבר המגדיל את יכולת הטיפול של הנמל באוניות מכולה גדולות ומכפיל את יכולת הפעילות של מסופי המכולות לעומת נמלים אחרים.
 
אלמועלם ציין עוד כי 11 אוניות מכולה ענקיות המסוגלות לשאת מטען של 12,000 עד 16,000 מכולות 20' רגל נמצאות בימים אלה בהשלמת בנייה, וצפויות להצטרף לצי אוניות המכולה העולמי בחודש יולי 2008.