דובאי: רגולציה להפעלת משאיות אוטונומיות במגזר הלוגיסטי

מנכ״ל רשות הכבישים והתחבורה של דובאי: ״זהו צעד משמעותי לקראת יעד אסטרטגיית התחבורה האוטונומית של דובאי להפוך 25% מכלל הנסיעות בעיר לאוטונומיות עד 2030״


10:59 ,29.09.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

רשות הכבישים והתחבורה של דובאי (RTA) אימצה מסגרת רגולטורית מקיפה להפעלה של כלי-רכב כבדים אוטונומיים לשינוע לוגיסטי באמירות, כך דיווח אתמול העיתון המקומי אלביאן. לפי הדיווח, המסגרת קובעת את כללי הרישוי, אמות-המידה להערכת פיילוטים, דרישות הטכנולוגיה ותנאי הבטיחות - צעד שמטרתו להבטיח את שלומם של משתמשי הדרך ולהכשיר את המעבר לתחבורה אוטונומית מסחרית.

 

מטר אל-טאיר, מנכ״ל ויו״ר מועצת המנהלים של הרשות, מסר כי המהלך ״מתרגם את חזון ההנהגה לחיזוק התחרותיות הגלובלית של דובאי כמרכז מוביל לכספים, עסקים וכלכלה, ותומך באג׳נדה הכלכלית תחת התכנית הנקראת D33. לדבריו, זהו צעד משמעותי לקראת יעד אסטרטגיית התחבורה האוטונומית של דובאי להפוך 25% מכלל הנסיעות בעיר לאוטונומיות עד 2030.
 

אל-טאיר הדגיש: ״המסגרת הרגולטורית היא ציר מרכזי בתמיכה בענף הלוגיסטיקה. היא רותמת נהיגה אוטונומית להעלאת יעילות התפעול, להפחתת פליטות ולשיפור הבטיחות״. ועוד ציין כי בענף השינוע היבשתי בדובאי פועלות כיום61,290  משאיות ורכבים כבדים במשקל שבין3.5  ל-65 טון.

 

המסגרת החדשה היא חלק מאסטרטגיית התחבורה המסחרית והלוגיסטיקה היבשתית 2030 של ממשלת דובאי, שמציבה יעדי ביצוע ברורים ובהם: הכפלת התרומה הישירה של הסקטור לכלכלת האמירות ל-16.8 מיליארד דירהם (כ-4.6 מיליארד דולר), הטמעת טכנולוגיה בתשתיות הענף בהיקף של 75%, הפחתת פליטות ב-30% ושיפור יעילות תפעולית ב-10%.