זאת במסגרת הסכם השוק המשותף של מדינות מזרח אפריקה ודרומה עליו חתומות 21 מדינות ביבשת אפריקה
משרד האוצר של מצרים הודיע על ביטול המכס על כל הסחורות המיובאות ממדינות אגן הנילוס וזאת במסגרת הסכם השוק המשותף של מדינות מזרח אפריקה ודרומה שנקרא Common Market for Eastern and Southern Africa עליו חתומות 21 מדינות ביבשת השחורה.
מנהלו הכללי של המשרד המצרי לסחר חוץ סייד אבו אלקומסאן מסר כי ההחלטה התקבלה מתוך החשיבות אותה מייחסת מצרים לפיתוח הקשרים עם מדינות אגן הנילוס ומתן עדיפות ליבוא סחורות ממדינות אלה.
ההודעה על ביטול מכסים על סחורות ממדינות אגן הנילוס התפרסמה בד בבד עם הגעת משלחות מאתיופיה ומאוגנדה לקהיר על מנת לקיים שיחות על הידוק שיתוף הפעולה בין המדינות.
ההחלטה המצרית התקבלה בעיצומו של משבר דיפלומטי בין מצרים למדינות אגן הנילוס בהן קניה, רואנדה, טנזניה, אתיופיה ואוגנדה אשר חתמו על הסכם מסגרת לחלוקה מחדש של מי הנילוס למרות התנגדותה הנחרצת של מצרים.
מצרים: ביטול מכסים על סחורות ממדינות אגן הנילוס
זאת במסגרת הסכם השוק המשותף של מדינות מזרח אפריקה ודרומה עליו חתומות 21 מדינות ביבשת אפריקה
00:00 ,31.05.2010
עשוי לעניין אותך
נמל אשדוד משיק שירות הוצאת מכולות באמצעות מסרים אלקטרוניים
האם המשלח הבינלאומי יוכל ליהנות ממעמד של מוביל אווירי? עדכוני פסיקה
רשות המסים: עמיל מכס חשוד בניסיון הברחת טובין
חברת הספנות הערבית המאוחדת מייקרת תעריפים בקווים מאסיה
מצרים: נוסע ניסה לפרוץ לתא הטייס בגלל כוס קפה
רשות המסים: ירידה של כ-8% בערך יבוא הרכבים בשנת 2009