ענקיות הנפט הסעודית אראמקו וחברת DHL פועלות לגיוס משקיעים לצורך מימון והקמת מרכז הפצה לוגיסטי חדש בסעודיה, כך מדווחים גורמים המעורים בנושא. הפרויקט מוערך בעלות של כמיליארד ריאל סעודי - כ-267 מיליון דולר.
על פי הדיווחים, המיזם המשותף בין שתי החברות מקדם את התוכנית בפני חברות כמו ״ברוקפילד אסטייט מנג׳מנט״ - חברה מובילה לניהול נכסים גלובליים וכן בפני משפחות עשירות בסעודיה ובאזור המפרץ. הפרויקט יוקם במודל ״בנה-בהתאמה-אישית״ (build-to-suit) בעיר דמאם שבמזרח הממלכה. המשקיעים יממנו את הבנייה ויחזיקו בבעלות על האתר, בעוד שהמיזם המשותף של אראמקו ו-DHL יוחכר לטווח ארוך.
המיזם המשותף, שהוקם בשנת 2023, מיועד לשרת לקוחות בתחומי התעשייה, האנרגיה, הכימיקלים והפטרוכימיקלים. מהלך זה מגיע על רקע מאמציה המואצים של סעודיה למשוך הון זר כחלק מרפורמות כלכליות נרחבות במדינה.