עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכת המסחר, בירך היום על ההמלצות הצפויות של ועדת קדמי לפתוח את השווקים לתחרות בפני יבוא ולהוריד את מכסי המגן האנכרוניסטיים על מגוון רחב של מוצרים מיובאים, כפי שפורסם אמש.
"המלצות ועדת קדמי נכונות, מדויקות וקולעות למטרה של הפחתת מחירי מוצרי המזון ומוצרים עממיים בישראל. בעולם בו מחירי המזון עולים ומתייקרים, נוכח ביקושים גוברים בארצות המתפתחות ושימוש משמעותי בגידולים חקלאיים למטרות אנרגיה, זהו עוול להמשיך ולקיים מכסי מגן ברמה של 100% או 200% על יבוא מוצרי מזון", אמר לין.
לדבריו של לין: "זוהי הדרך האפקטיבית ביותר להפחית את מחירי מוצרי המזון בישראל, והיא גם מייתרת את הצורך בפיקוח יתר או במערכות ביורוקרטיות שרק מסבכות את תפקוד המגזר הצרכני. צריך להבין שבהעדר תחרות בפני יבוא אין תחרות אמיתית גם בשוק המקומי. המחירים בשוק המקומי תמיד יגיעו אל אותה תקרת מחירים, אשר בה אפשר לייבא מוצרים תחרותיים מחו"ל. לשם השוואה, הפחתת מע"מ בשיעור של 2% כמעט זניחה וחסרת חשיבות לעומת הפחתה של מכסי מגן ברמה של 100% או 200%."
ראוי להדגיש כי איגוד לשכות המסחר הגיש עוד בשנת 2006 המלצות דומות לשרי האוצר והתמ"ת, לביצוע שלב נוסף בחשיפת המשק ליבוא.
עוד הוסיף כי: "חשיפה הדרגתית של התעשייה הישראלית לתחרות בעולם היא שהביאה להתייעלות המשק הישראלי כולו, אך מגזר החקלאות, בעיקר נוכח לחצים פוליטיים, המשיך לתפקד כשמורת טבע שאינה חשופה לתחרות כלל. כמובן שיש להגן על ענף החקלאות והפחתת המכסים צריכה להיעשות באופן הדרגתי. על ענף החקלאות בישראל ללמוד להתחרות על מנת שתמומש הפחתה משמעותית במחירי מוצרי המזון בישראל. "
לראייתו של עו"ד לין, על הממשלה לנקוט בצעדים מקבילים כדי להקל על מעמד הביניים ולהגדיל את ההכנסה הפנויה, ביניהם הפחתה משמעותית של הבלו על הסולר והבנזין, ביטול מס הרכישה והמע"מ על רכישת דירה ראשונה על ידי זוגות צעירים עד לסכום של 2 מיליון שקל, הפחתת מס הקניה על רכישת כלי רכב, הפחתת רמת המס הישיר (מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי ומס בריאות) ברמות ההכנסה של עד 40,000 ₪ לחודש והעלאתו הדרגתית לרמות ההכנסה הגבוהות והגבוהות מאד, והפחתת נטל המס הישיר עד לרמת שכר של 5,000 לסכום של 50 שקל בלבד (1%), במקום 239 שקל כיום.