תאגיד הענק ההודי אדיטיה בירלה ישקיע בסטארט-אפים ישראליים

משלחת של בכירי התאגיד הגיעה לביקור בישראל, בכדי לבחור חברות טכנולוגיה מתחומי קלינטק, מים, פינטק, ניו מדיה טלקום ועוד


11:55 ,31.01.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

התאגיד ההודי הענק אדיטיה בירלה, השלישי בגודלו בהודו, המוערך בשווי של 41 מיליארד דולר, הודיע היום (א') כי בכוונתו לאמץ טכנולוגיות של חברות סטארט-אפ ישראליות ולאפשר להן לקיים הוכחת היתכנות בהודו, במטרה להטמיען בחברות הבנות שלו.

 

בכוונת ההודים לבחון כ-500 טכנולוגיות ישראליות, מהן תבחרנה כמה עשרות, שמיועדות להטמעה בחברות הבנות של התאגיד. ההודים מגלים עניין בעיקר בטכנולוגיות בתחומי הכימיקלים, קלינטק ופתרונות מים תעשייתים, פינטק, ניו-מדיה, טלקום וחומרים. 

 

החברות שייבחרו יקבלו את הזכות לקיים הוכחת התכנות   Proof Of Concept אצל החברות הבנות, ויוכלו ליהנות ממימון עבור הוצאות הטמעת הטכנולוגיה. בשלב הבא בכוונת הקבוצה להשקיע בחברות הרלוונטיות.

 

בסוף השבוע הגיע לארץ דב בהאטצ'ריה, נשיא לאסטרטגיה תאגידית ופיתוח עסקי בקבוצת אדיטיה בירלה, ומס' 2 בקבוצה. אליו התלווה צוות מנהלים בכירים בתאגיד, בהם שלושה סמנכ"לים מהאגף האסטרטגי, במטרה לבחון מקרוב טכנולוגיות חדשניות, שפותחו על ידי חברות סטארט-אפ ישראליות.

 

במהלך ביקורם בארץ ייפגשו מנהלי התאגיד ההודי עם שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס, עם מנכ"ל מתימו"פ מישל היברט, עם ראש מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה אוהד כהן, עם בכירים במשרד החוץ וכן עם מנהלי חברות הון סיכון מובילות, חממות ואקסלרטורים. החברה הוזמנה להשתתף בכנס ה Innovex  ותבחן חברות אשר יציגו בו.

 

לדברי עו"ד ענת ברנשטיין-רייך,מחברת A&G Partners, המייצגת בישראל את החטיבה האסטרטגית של אדיטיה בירלה, הקבוצה מגלה מזה זמן רב עניין בחדשנות הישראלית ובכיריה ביקרו כאן כמה פעמים במטרה לבחון רכישות ולאתר טכנולוגיות מתאימות לחברות בקבוצה.

 

הפעם מדובר במהלך קונקרטי, שבו יישם הקונגלומרט ההודי את תוכנית ה-Biz Labs שלו, שפועלת כבר בהצלחה בהודו ובקרוב בעמק הסיליקון. לפי התוכנית, שהושקה באוגוסט בשנה שעברה, הקבוצה מאתרת טכנולוגיות חדשות בעולם ובוחנת את האפשרות להטמעתן בקרב חברות הבת שלה, תוך מימון פיתוחן. עד כה נבחנו מעל 1000 חברות.

 

"ראשי התאגיד החליטו להכיר מקרוב את החדשנות הישראלית ולנסות להטמיע טכנולוגיות חדשות בקרב החברות בקבוצה", ציינה עו"ד ברנשטיין-רייך, "זהו פרויקט הדגל של הקבוצה לשנה הקרובה וחברות ישראליות שיצליחו להתברג בקבוצה ההודית ייהנו מ'תו איכות' וכרטיס כניסה לשוק ההודי הענק. זהו מצב של Win-Win עבור ההודים והישראלים כאחד. בעוד החברה ההודית תהנה מזרם של טכנולוגיות חדשניות, שיאפשר לה למנף את עסקיה, היזמים הישראלים ייהנו מתשתית רחבה לצורכי מו"פ, תוך הטמעה בקרב קבוצת ענק גלובלית".

 

ברנשטיין-רייך, המכהנת כיו"ר לשכת המסחר ישראל-הודו, ציינה כי ביקורם של הבכירים ההודים מסמן מגמה של חברות הודיות שמחפשות טכנולוגיות בישראל. היא הזכירה את ביקוריהם בארץ של מנהלי החברות ההודיות אינפוסיס, טאטא וטק מהינדרה. "אני מאמינה שהרכישה הבאה של חברה טכנולוגית ישראלית תעשה ע״י אדיטיה בירלה. היעד הוא לשכנע את הקבוצה לפתוח בישראל מרכז פיתוח", אמרה.  

 

קבוצת אדיטיה בירלה (Aditya Birla) היא תאגיד גלובלי ענק, שפעיל בתחומי התקשורת, תעשיית האלומיניום, מתכות וחומרים, טקסטיל, דשנים וכימיקלים, מוצרים חקלאיים, מלט, פחם, כרייה, קלינטק, טורבינות רוח, בידוד חשמלי, שירותים פיננסיים וביטוח, קמעונאות ופתרונות מסחר, אופנה וסגנון החיים, מדיה ומסחר אלקטרוני.  

 

הקונגלומרט ההודי שולט בספקית הגדולה בעולם של אלומיניום לכלי רכב ומנהל את חברת המלט הגדולה בהודו. כן מחזיק התאגיד ברשת של 600 סופרמרקטים ו-80 היפרמרקטים ברחבי הודו וחברת הבת שלו "אידאה" מחזיקה ב-11% משוק הטלקום בהודו. הקבוצה פעילה ב-36 מדינות, כאשר 55% מהכנסותיה מקורם מחוץ להודו. היא מעסיקה 136 אלף עובדים, מ-42 לאומים, עם הנהלות באירופה ובאסיה.

 

המגזין פורצ'ן דירג את הקבוצה כראשונה באסיה וכרביעית בעולם ברשימת "החברות המנהיגות" המשלבות אסטרטגיית משאבי אנוש וייעוץ מצליחה.