אלוף פיקוד מרכז חתם על צו המסדיר העברת טובין מ/אל יהודה ושומרון

מטרת הצו, עליו חתם בתחילת השבוע האלוף יאיר נוה, למנוע מעבר אמצעי-לחימה וחומרים אסורים במסווה של תוצרת חקלאית וכמו כן למנוע מעבר של מוצרים חקלאיים אשר אינם עומדים בדרישות הפיקוח על בריאות הציבור ועלולים להוות סכנת חיים


00:00 ,31.08.2005 מאת: מערכת פורט2פורט

בתחילת השבוע חתם מפקד פיקוד המרכז, האלוף יאיר נוה, על צו המסדיר מעבר טובין בכמות מסחרית מאזור יהודה ושומרון לישראל ומישראל ליהודה ושומרון.
 
עפ"י הצו, העברת הטובין, שמקורם או יעדם אינו ישובים ישראליים או אזורי תעשיה ישראלים ביהודה ושומרון, תתבצע דרך שש נקודות בהן קיימים משטחי "גב-אל-גב", אשר נועדו לאפשר העברת סחורות באופן תקין ומבוקר. לעומת זאת, טובין מסוג תוצרת חקלאית טרייה, שמקורם או יעדם בישובים ישראליים או באזורי תעשיה ישראליים ביהודה ושומרון, יועברו דרך תשע נקודות ביקורת מוגדרות, אשר יועדו להעברת תוצרת חקלאית טרייה.
 
מטרת הצו למנוע מעבר אמצעי-לחימה וחומרים אסורים במסווה של תוצרת חקלאית וכמו כן למנוע מעבר של מוצרים חקלאיים אשר אינם עומדים בדרישות הפיקוח על בריאות הציבור ועלולים להוות סכנת חיים.
 
תשעת המעברים יאוישו על-ידי יחידת הפיצו"ח (פיקוח החי והצומח) במשרד החקלאות, על מנת לנתב את התוצרת החקלאית ולבודקה בקפידה על פי החוק. 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק