המחצית הראשונה של 2002 – הגרועה ביותר ב- 10 השנים האחרונות לתעשיית הפלסטיקה והגומי
מוטי פז, יו"ר איגוד הפלסטיקה והגומי בהתאחדות התעשיינים: המחצית הראשונה של 2002 – הגרועה ביותר ב- 10 השנים האחרונות לתעשיית הפלסטיקה והגומי- יותר מ- 400 עובדים פוטרו; ירידה של 4% במכירות ושל 8% ביצוא; המדען הראשי בתמ"ס, אישר תוכנית סיוע לפעילות מו"פ של
00:00 ,31.07.2002
מוטי פז, יו"ר איגוד הפלסטיקה והגומי בהתאחדות התעשיינים: המחצית הראשונה של 2002 – הגרועה ביותר ב- 10 השנים האחרונות לתעשיית הפלסטיקה והגומי- יותר מ- 400 עובדים פוטרו; ירידה של 4% במכירות ושל 8% ביצוא; המדען הראשי בתמ"ס, אישר תוכנית סיוע לפעילות מו"פ של כלל ענף הפלסטיקה והגומי בהיקף של 1 מיליון ש"ח;
המחצית הראשונה של השנה, היתה הגרועה ביותר לענף הפלסטיקה והגומי בעשור האחרון. כך מסר מוטי פז, יו"ר הענף בהתאחדות התעשיינים.
הוא הוסיף, כי יצוא הענף ירד בששת החודשים הראשונים של השנה ב- 8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 530 מליוני דולרים; מכירות הענף לשוק המקומי ירדו ב- 1% , לעומת המחצית הראשונה של 2001, והסתכמו ב- 713 מליוני דולרים; (סך מכירות הענף ירד בחודשים ינואר – יוני 2002 ב- 4%, לעומת התקופה המקבילה והסתכם ב- 1.2 מיליארד דולרים).
פז ציין כי במחצית הראשונה של השנה פוטרו מהענף יותר מ- 400 עובדים (מהווים 2% מכלל המועסקים בענף), ההשקעות בציוד מיבוא ירדו ב- 15% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב- 37 מליוני דולרים.
יו"ר האיגוד הפלסטיקה והגומי בהתאחדות התעשיינים גילה כי לאחרונה אישר המדען הראשי תוכנית סיוע בהיקף של 1 מליון ש"ח, לצורך פיתוח מו"פ כלל ענפי בתעשיית הפלסטיקה והגומי. שליש מהתוכנית ימומן ע"י הענף ושני שליש ימומנו ע"י משרד המדען הראשי, במסגרת תוכנית מגנ"ט.
הוא הוסיף כי המפעלים העוסקים בטכנולוגיות פלסטיקה וגומי נדרשים להתעדכן טכנולוגית ברציפות, בהתפתחויות המהירות המתחוללות בעולם, זאת כדי להרחיב את היקפי היצוא לשווקים מתקדמים ולהתחרות ביבוא בשוק המקומי. לשם כך יזם איגוד הפלסטיקה והגומי את הקמת איגוד המשתמשים בטכנולוגיות פלסטיקה וגומי, במסגרת מנהלת מגנ"ט במשרד המדען הראשי של התמ"ס. איגוד זה יאגד את מפעלי הפלסטיקה והגומי מכל הגדלים ויתרום באופן משמעותי לקידום תעשייה זו , תוך הגברת יכולת התחרות בשוקי העולם.
פז הביע תקווה כי הקמת "איגוד המשתמשים בטכנולוגיות פלסטיקה וגומי, תסייע בהקמת בסיסי מידע משותפים, בהחדרת טכנולוגיות חדשות ובשימוש בשיטות תכנון ואנליזה ממוחשבים, שאין בידי המפעל הבודד יכולת לטפל בהם.
בכוונת המסגרת המשותפת, אומר פז, להביא ליתר שת"פ בין המפעלים, להורדת עלויות הפיתוח ולהגביר את פריון היצור, ע"י הטמעת טכנולוגיות ושיטות חדשות.