הערכת רשפ"ת: ההכנסות באמצעות מימוש רכש גומלין לשנת 2006 יעמדו על כ-2 מיליארד דולר

רשפ"ת מעריכה כי היקף ההכנסות יהיו דומים בהיקפם למימושים בשנת 2005. בשש השנים האחרונות דיווחה הרשפ"ת על הכנסות של למעלה מ-12 מיליארד דולר לקופת המדינה באמצעות מימוש רכש גומלין


00:00 ,06.11.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

רשפ"ת מעריכה כי היקף ההכנסות יהיו דומים בהיקפם למימושים בשנת 2005. בשש השנים האחרונות דיווחה הרשפ"ת על הכנסות של למעלה מ-12 מיליארד דולר לקופת המדינה באמצעות מימוש רכש גומלין
 
מנכ"ל הרשפ"ת, עו"ד בינה בר-און: "אנו גאים לציין, כי מבין החברות הזרות המבצעות רכש גומלין בישראל – 28% אף צברו עודף מימושים, בהיקף כולל של 5.3 מיליארד דולר ו-36% עומדים בהתחייבויותיהם, בסך 6.7 מיליארד דולר, עם צבר התחייבויות עתידי של 678 מיליון דולר".
 
עו"ד בר-און מציינת כי מאמצי הרשפ"ת נושאים פירות נוספים שהם מעבר להכנסות עצמן: "אומנם היקף הכספים החוזרים כך לקופת המדינה הוא מרשים לכל הדעות, אבל חשובים לנו לא פחות, התועלות הנלוות הטמונים בהם – תועלות חברתיות, ממנפות צמיחה ומכפילות כוח בתעסוקה וברווחה, ותועלות טכנולוגיות, עיסקיות  וייצוריות - המקדמות את התעשייה הישראלית". 
 
אחד המאפיינים המבדילים את הרשפ"ת הישראלי מרשפ"תים בארצות אחרות, הוא הגישה ושיטת הפעולה. לדברי הגב' בר-און ,הרשפ"ת הישראלית פועלת לפי מודל יוצא דופן ובלתי אופייני, שהוא בונה וגמיש, המבוסס על שיתוף פעולה עסקי ותעשייתי הכדאי לכל הצדדים - המדינה, התעשייה המקומית והחברות המחויבות הזרות.
 
"המודל מעודד הסכמים גמישים וקונסטרוקטיביים, המייצרים שת"פ, מחויבות הדדית וקשר עסקי ארוך טווח", מסבירה בר-און. לדבריה, מודל זה הוא אחד המקורות להצלחות החוזרות, לקשרי גומלין אמיתיים וארוכי טווח ולמימושים הגבוהים. "חברות מתחילות את ההתקשרות כמחויבות להסכם רכש הגומלין," מציינת בר-און, "ובעקבות התנסות ראשונה חיובית, הן ממשיכות את הקשר או חוזרות ומבצעות עסקאות נוספות. התוצאה הישירה היא המשך פעילות של החברות הזרות גם לאחר סיום ההתחייבות וביצוע רכש גומלין בהיקפים גדולים יותר מאלה אליהם התחייבו בתחילה", היא מוסיפה.
 
בין שאר פעולותיה, הרשפ"ת מארגנת מפגשים עסקיים בארץ ובחו"ל, לבחינת אפשרויות לשיתופי פעולה תעשייתיים של חברות ישראליות עם חברות בינלאומיות, ומארגנת ביקורי משלחות של בכירים מחברות בינלאומיות במפעלי תעשייה ברחבי הארץ, במטרה לבדוק אפשרויות לרכישת מוצריהם ושירותיהם כדרך לממש התחייבויות אותן החברות הזרות לרכש גומלין.