חוקרי מכס נתב"ג תפסו 18 אלף כדורי סטרואידים אנבוליים מזוייפים

הכדורים, שאסורים ליבוא בישראל, נתפסו במזוודתו של תושב כרמיאל שחזר מקישינב ועבר במסלול הירוק מבלי להצהיר ולשלם עבורם מס


00:00 ,11.06.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

 18 אלף כדורים החשודים כסטרואידים אנבוליים, נתפסו ביום ראשון על ידי בודקי המכס באולם הנוסעים בנתב"ג.

הכדורים נמצאו במזוודתו של נוסע שעבר במסלול הירוק, לאחר שהגיע בטיסה מקישינב, מולדובה.

הנוסע, תושב כרמיאל בעל דרכון מולדבי, התבקש על ידיבודקי המכסלעבור שיקוף ושם נתגלו ברשותו 18 אלף כדורים החשודים כסטרואידים אנבוליים מזוייפים. יצוין שמדובר בתרופות מרשם בעלות תופעות לוואי רבות ומסוכנות, שאינן מאושרות לייבוא או למסחר במדינת ישראל.

בחקירה שנערכה במשרדייחידת סמים מכס (יס"מ נתב"ג) בסמוך לאירוע, טען האיש כי הוא טס לקישינב על מנת למכור שם בית וכן לרכוש את הכדורים, שהומלצו על ידי מדריך הכושר שלו לשם בניית שרירים ופיתוח הגוף. למרות שטען כי טס לארבעה ימים, עם החשוד נמצאו תיק יד בלבד ומזוודה מלאת הכדורים, ללא כבודה נוספת.

בחקירתו סיפר החשוד כי רכש את הכדורים בכ-3,000 אירו, אך שווי השוק שלהם עומד על כ-360 אלף שקל, כך שמעבר לסכנה הבריאותית של הברחת תרופות מרשם האסורות בשימוש, גם נגרע מאוצר המדינה מס פוטנציאלי של כ-65 אלף שקל.

לבקשת החוקרים, שחרר שופט בית משפט השלום ברמלה דוד שוהם את החשוד תמורת הפקדת מזומן וערבות בנקאית, הפקדת דרכונו ברשות המכס, עיכוב יציאתו מן הארץ ל-60 יום וכן הפקדת ערבות צד ג'.