נחתמה תכנית פעולה משותפת בין המכס הישראלי לבין המכס ההודי

טקס החתימה נערך בהודו, במעמד ראש מינהל המכס הישראלי, כפיר חן. חתימה על התוכנית מהווה אבן דרך אסטרטגית ומשמעותית בדרך לכינונו של הסכם ה-MRA בין שתי המדינות


10:24 ,12.07.2026 מאת: מערכת פורט2פורט
מינהל המכס ברשות המסים בישראל ורשות המכס של רפובליקת הודו חתמו על תוכנית פעולה משותפת המהווה תשתית מקצועית לקראת חתימה על הסכם הכרה הדדית בתוכנית ״גורם כלכלי מאושר״. 
 
טקס החתימה נערך בהודו, במעמד ראש מינהל המכס הישראלי, כפיר חן, וחבר הנהלת המכס במועצה המרכזית למסים עקיפים ומכס של הודו, מר יוגדנרה גארג (Mr. Yogendra Garg).
 
תוכנית ״גורם כלכלי מאושר״ (AEO), היא יוזמה בינלאומית המעניקה הקלות מוחשיות בהליכי הסחר והמכס לחברות ועסקים העומדים בקריטריונים קפדניים של ביטחון, אמינות וציות בשרשרת האספקה. הסכם ההכרה ההדדית (MRA) העתידי יאפשר לחברות ישראליות שיזכו למעמד זה ליהנות מהקלות בירוקרטיות ומשחרור מהיר של מטענים בנמלי הודו, כאשר הקלות אלו ייושמו באופן הדדי.
 
חתימה על התוכנית מהווה אבן דרך אסטרטגית ומשמעותית בדרך לכינונו של הסכם ה-MRA בין שתי המדינות. מהלך זה צפוי להדק את השותפות המקצועית והטכנולוגית בין רשויות המכס, להעניק יתרונות מסחריים מוחשיים לגורמים הכלכליים הפועלים בתווך הסחר הבינלאומי, ולתרום במישרין לייעול שרשרת האספקה הגלובלית ולחיזוק אבטחתה.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק