במהלך ביקור של מנהל המכס האתיופי בישראל, נחתם הסכם שיתוף הפעולה בין שתי המדינות בנושא מכס. מספר המדינות עימן יש לישראל הסכם שת"פ מסוג זה הגיע ל-52. דורון ארבלי: המכס בישראל זוכה להערכה רבה על יכולתו המקצועית הן בארגון המכס העולמי והן במכסים בעולם
מנהל המכס האתיופי, מלקו פנטה, הנושא בארצו מעמד של שר בממשלה, הגיע לביקור בישראל כאורח של המכס הישראלי. במהלך הביקור חתם פנטה על הסכם בילטראלי לשיתוף פעולה חקירתי ואדמיניסטרטיבי בנושאי מכס בין אתיופיה וישראל.
מרשות המסים נמסר כי, החתימה על הסכם שיתוף הפעולה נערכה במעמד שר החוץ, אביגדור ליברמן, שגריר אתיופיה בישראל, פסחה אסגדום, ראש מינהל המכס, דורון ארבלי, וכן נציגים נוספים ממשרד החוץ ומינהל המכס.
עוד נמסר כי, בכך הגיע מספר המדינות עימן יש למדינת ישראל הסכם שיתוף פעולה מסוג זה ל-52. בשנה החולפת נחתמו שלושה הסכמים דומים, כשהאחרון נחתם לפני כשלושה שבועות עם הפיליפינים.
במהלך ביקורו, ערך מנהל המכס האתיופי ביקור בקורס הנערך לקבוצה של 15 עובדי מכס מאתיופיה, העוברים הכשרה על ידי המכס הישראלי, בנושאי אכיפת מכס ומסים. הקבוצה הינה חלק מפרויקט הדרכה וסיוע בבניית יכולות שמעניק המכס הישראלי לעובדי המכס ורשות המסים האתיופית. קבוצה נבחרת זו של עובדי מכס אתיופים, תהווה גרעין אשר ירכוש את הידע ויוכל להפיצו לעובדים נוספים.
ברשות המסים מציינים כי, ההשתלמות נערכת במימון ארגון המכס העולמי ה-WCOוהינה פועל יוצא של מזכר הבנה שחתם ארבלי מול מנהל מכס אתיופיה ומזכ"ל ארגון המכס העולמי, בדבר סיוע המכס הישראלי בבניית יכולות למכס האתיופי.
ארבלי מציין כי "הכשרה זאת מהווה נדבך נוסף בקשרים המיוחדים שיש למדינת ישראל עם אתיופיה, גם מעבר לקשרים המקצועיים ואין ספק שהתוכנית תשדרג ותהדק את שיתוף הפעולה בין הצדדים. המכס בישראל זוכה להערכה רבה על יכולתו המקצועית הן בארגון המכס העולמי והן במכסים בעולם, ולכן נבחר לסייע בשיפור יכולות האכיפה של המכס האתיופי, וזאת בנוסף לסיוע דומה שניתן לארגון המכס ברשות הפלסטינית".