עליה של 40% בפניות לחברות הפקטורינג בדרישה לאשראי חוץ בנקאי

זאת לאור המשבר הפיננסי העולמי. היקף הפקטורינג צפוי לעמוד על למעלה מ- 8 מיליארד ₪ ב- 2008


00:00 ,05.10.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

זאת לאור המשבר הפיננסי העולמי. היקף הפקטורינג צפוי לעמוד על למעלה מ- 8 מיליארד ₪ ב- 2008
 
"בעקבות המשבר הפיננסי, ולאור צמצום קווי האשראי הבנקאי לעסקים, נרשמה עליה של 40% בפניות לחברות הפקטורינג בדרישה לאשראי חוץ בנקאי". כך העריך השבוע פורום חברות הפקטורינג שבאיגוד לשכות המסחר, הכולל את: גלובל פקטורינג, הפניקס פלטינום, פנינסולה פיננסים, כלל מימון פקטורינג, פסגות מימון פקטורינג ואחרים.
 
רונן סולומון, מנהל תחום פיננסים ושוק ההון באיגוד לשכות המסחר מציין, כי "ענף הפקטורינג חווה בחודש האחרון של המשבר הפיננסי עליה חדה בביקוש לאשראי, המסתכם במאות מיליוני שקלים מעבר לגידול הסטנדרטי בשוק הפקטורינג, שצומח בקצב של 30% כל שנה. תחום הפקטורינג נכנס לישראל בשנת 2000, וכבר היום לקראת סוף שנת 2008 אנו צופים כי עסקאות הפקטורינג במהלך השנה תהיינה למעלה מ- 8 מיליארד ₪."
 
להערכת סולומון, "לאור המשבר העולמי סיכוני האשראי גדלו וכתוצאה ישירה מכך שיעורי הריבית עלו משמעותית. במצב שכזה עסקים כמעט ולא מסוגלים לצמוח, משכך עליהם לגוון את מקורות האשראי שלו, ולמצוא חלופות אחרות לאשראי במחיר ריאלי יותר."
 
פורום חברות הפקטורינג בלשכת המסחר מעלה שורת המלצות לעסקים לשמירת יציבותם. הפורום ממליץ לכל עסק לגוון את מקורות האשראי שלו ולאתר את מקורות המימון הזולים ביותר עבורו, שכן יש לראות באשראי כחומר גלם בעסק ולכן לא ניתן להישען רק על מקור בנקאי בלבד.
 
המלצה נוספת היא להתכונן מבעוד מועד לתקופה קשה בעתיד לכשהמערכת הבנקאית תקשיח את עמדתה בדבר הענקת אשראי.
 
לטענת נציגי הפורום, ספקים רבים של עסקים שונים יעדיפו לרוב קבלת תשלום במזומן על פני דחיית תשלום. ולכן, הפקטורינג הופך לקוחות למזומן, כך שחברה יכולה לשמר בצורה יותר טובה את תזרים המזומנים שלה, וגם להשיג הנחה גדולה יותר עבור התשלום.
 
נציגי הפורום ציינו כי ניתן לממש לקוחות חייבים דרך עסקאות פקטורינג, תוך הבטחת התמורה וגביית החוב על-ידי חברות הפקטורינג.
 
הפקטורינג הינו שירות המבוסס על רכישת חובות מסחריים פתוחים של לקוחות העסק בגין עסקאות מכירה באשראי בארץ או בחו"ל. הפקטורינג מאפשר לחברות להרחיב את היקף פעילותן בכך שהן מקבלות מקדמה (בדרך-כלל 85%-80%) על תשלום עתידי שישלם להם החייב, תוך הבטחת התמורה וגביית החוב.
 
כיום משתמשים בשירותי הפקטורינג בישראל למעלה מ- 1,500 חברות במשק.