31% מחברות התעשייה פיטרו עובדים בשל התיסוף בשער השקל

כך עולה על פי ממצאים ראשוניים של סקר התאחדות התעשיינים בנושא השפעת התיסוף על חברות התעשייה. במחצית השניה של השנה צפויה החרפה - 50% יאלצו לפטר עובדים בשל התיסוף


00:00 ,10.09.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

כך עולה על פי ממצאים ראשוניים של סקר התאחדות התעשיינים בנושא השפעת התיסוף על חברות התעשייה. במחצית השניה של השנה צפויה החרפה - 50% יאלצו לפטר עובדים בשל התיסוף.
 
31% מחברות התעשייה (מרביתן יצואניות) - פיטרו עובדים בשל הדולר החלש במחצית הראשונה של 2008. במחצית השניה של השנה צפויה החרפה - 50% מהפעלים יאלצו לפטר עובדים בשל התיסוף; רוב מוחלט של החברות - 96%, דיווחו על ירידה כמותית או קיפאון ביצוא בשל שער החליפין. כך עולה מממצאים ראשוניים של סקר שערך לאחרונה אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים בנושא השפעת התיסוף על חברות התעשייה בקרב 116 חברות מענפי תעשייה שונים (90% מהן יצואניות).
 
רובי גינל, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים שמסר על כך ציין, כי מניתוח הממצאים הראשוניים של הסקר מתברר כי החברות המסורתיות מדווחות על פגיעה קשה יחסית בתעסוקה במחצית הראשונה של השנה בשל הדולר החלש - 35% מהחברות המסורתיות שהשתתפו בסקר פיטרו עובדים בשל התיסוף; 17% מחברות ההיי-טק פיטרו עובדים ו- 32% בקרב יתר ענפי התעשייה.
 
גינל מציין, כי בהתייחס למחצית השנייה של השנה –ציינו 50% מהחברות המסורתיות כי יאלצו לפטר עובדים בשל התיסוף; 36% - מחברות ההיי טק ו-53% מענפי התעשייה האחרים יאלצו לפטר עובדים בשל הדולר החלש.
 
עוד עולה מהממצאים הראשוניים של סקר התאחדות התעשיינים על השפעת התיסוף על חברות התעשייה כי במחצית הראשונה של השנה, 48% מהחברות היצואניות שהשתתפו בסקר דיווחו כי חלה ירידה במכירותיהן ליצוא, ו-48% מהחברות דיווחו על קיפאון במכירות ליצוא, זאת בשל התחזקות השקל (התיסוף) שחלה במהלך השנתיים וחצי החולפות. 4% בלבד ציינו כי חלה עלייה כמותית ביצוא. בחלוקה לפי ענפים מתברר כי 57% מהמפעלים המסורתיים דיווחו על ירידה ביצוא בשל הדולר החלש, 42% - ממפעלי ההיי-טק ו- 46% בקרב יתר הענפים.
 
ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים מציין, כי החברות צופות העמקת הפגיעה ביצוא במחצית השניה של השנה. קרוב ל- 60% מהחברות שהשתתפו בסקר צופות כי תחול ירידה במכירותיהן ליצוא בשל הדולר החלש ורק 1% מהחברות צופות גידול. מניתוח ענפי מתברר כי 61% מהחברות המסורתיות צופות ירידה ביצוא במחצית השניה של השנה; 45% - ממפעלי ההייטק ו- 58% ביתר הענפים.
 
גינל מציין, כי נתונים אלו מחזקים הטענה כי יצוא החברות המסורתיות, המתאפיינות בשולי רווח קטנים וביתרון תחרותי נמוך, נפגע באופן חד יותר מהשחיקה בכושר התחרות בהשוואה לחברות ההיי-טק - עתירות החדשנות, להן יכולת תחרותית טובה יותר בזירה הגלובלית.
 
עוד עולה מניתוח הממצאים הראשונים של סקר התעשיינים כי 27% מהחברות מדווחות על ירידה במכירותיהן לשוק המקומי במחצית הראשונה של השנה בשל התיסוף, 63% - על קיפאון ו- 10% מדווחות על גידול במכירות.
 
מניתוח ענפי מתברר, כי דווקא בקרב חברות ההיי-טק נמצא שיעור גבוה יחסית של חברות המדווחות על פגיעה במכירות לשוק המקומי במחצית הראשונה של השנה. מדובר ב-33% מחברות ההיי-טק, לעומת 19% מהחברות המסורתיות ו- 29% בקרב יתר ענפי התעשייה שדיווחו על ירידה במכירות לשוק המקומי בשל התיסוף, במחצית הראשונה של השנה.
 
למחצית השניה של השנה 30% מהחברות צופות כי תחול ירידה במכירותיהן לשוק המקומי בשל התיסוף, ו- 6% צופות גידול. מניתוח ענפי - 36% מחברות ההיי-טק צופות ירידה במכירות לשוק המקומי בשל התיסוף; 26% - מהחברות המסורתיות ו-30% ביתר הענפים.
 
גינל מציין כי, השקל החזק השפיע בצורה מהותית על ריווחיות חברות התעשייה. 82% מהחברות שהשתתפו בסקר, דיווחו על ירידה ברווח הנקי במחצית הראשונה של השנה בשל התיסוף, 12% דיווחו על אי פגיעה בשורת הרווח הנקי ו- 6% דיווחו על עליה ברווח הנקי. מניתוח לפי ענפים מתברר כי כל חברות הההיי-טק שהשתתפו בסקר דיווחו על פגיעה ברווח הנקי במחצית הראשונה של השנה בשל התיסוף; 78% - מהחברות המסורתית ו- 80% בקרב יתר הענפים.
 
למחצית השניה של השנה - 77% מהחברות צופות כי תחול ירידה ברווח הנקי בשל התיסוף המתמשך.מנגד צופות 7% עלייה ברווח הנקי בשל התיסוף; מניתוח לפי ענפים מתברר כי 100% מחברות ההייטק צופות ירידה בריווחיות במחצית השניה של השנה, 73% מהחברות המסורתיות ו-75% מיתר הענפים.