"הממשלה פועלת לקדם ולהאיץ את צמיחת המשק הישראלי ולהביאה לרמת צמיחה דומה לרמת המובילות בקרב המדינות המפותחות. המשמעות המעשית של שאיפה זו היא גידול של כ- 7-8% בתוצר בכל שנה בישראל ביחס למדינות המפותחות שגידולן עומד על כ-3-4% בממוצע לשנה".
לצורך כך יהיה על המשק לצור תוספת נטו של כ-80 אלף – 90 אלף מקומות עבודה מדי שנה. הדבר מדגיש את המאמץ הרב שנדרש מישראל ובמיוחד בעקבות קצבי הגידול הנמוכים יחסית של השנים האחרונות- כך אמר היום מ"מ רוה"מ ושר התמ"ת, אהוד אולמרט, בועידת העבודה השכר והפנסיה של חשבים שהתקיימה היום בתל – אביב.
יעדים כאלה אמר השר אולמרט מושתתים על הגברת הגידול בייצוא ואינם יכולים להבנות מהגדלת התצרוכת המקומית בלבד. הגברת הייצוא דורשת מישראל להגביר את התחרותיות במשק הן פנימה הן כלפי חוץ. גישה זו, אינה כוללת מנגנונים פנימיים שיבטיחו הגנה ושילוב אוכלוסיות חלשות ואם הממשלה לא תתערב ותבטיח את חלקה של אוכלוסייה זו יימשכו ויעמיקו התהליכים השליליים של אי שוויון כלכלי בישראל.
עוד הוסיף השר אולמרט כי שיעור העוני גדל בישראל ב 20% ורמת אי השוויון הכלכלית גם היא עלתה בישראל בכ-22% בשני העשורים האחרונים. לכן תכניות המכוונות להאצת הגידול במשק חייבות לשים דגש על פיזור פירות הצמיחה בין כלל האוכלוסייה ולמנוע ריכוזם בעשירונים העליונים. משתמע מכך, שיש להעלות את שיעורי התעסוקה בישראל בדרך של הגדלת שיעור ההשתתפות וצמצום האבטלה.
כדי להבטיח גידול בשיעורים גבוהים וגם לאורך זמן אמר השר אולמרט כי יש לשחרר את המשק מחסמים ולהעמיד לרשותו כלים המטפלים בגורמי הייצור תוך שימת דגש על טיפול בהיצע כוח האדם במשק.
השר אולמרט ציין:
"צריך יהיה להגביר מאוד את מלאי ההון בשנים הבאות, הואיל והצמיחה כיום עדיין נהנית מתת-ניצול של מלאי ההון שהצטבר בעת שהמשק היה מצוי בהאטה בשנים האחרונות. במקביל, יהיה צריך להעלות את רמת ההשכלה וההכשרה של כוח האדם במשק, תוך השקעה במסלולים ייעודיים המותאמים לענפים המתפתחים בעולם...למשרדי אחריות על שני הסעיפים, ההשקעות – באמצעות מרכז ההשקעות, המדען הראשי והמטה לקידום השקעות וגם באמצעות הסרת חסמי כניסה והתאמת כוח האדם במשק לביקושי המעסיקים – באמצעות הכשרה מקצועית ומעונות וצהרונים לילדים."
אולמרט: "יש לשחרר את המשק מחסמים"
"הממשלה פועלת לקדם ולהאיץ את צמיחת המשק הישראלי ולהביאה לרמת צמיחה דומה לרמת המובילות בקרב המדינות המפותחות.המשמעות המעשית של שאיפה זו היא גידול של כ- 7-8% בתוצר בכל שנה בישראל ביחס למדינות המפותחות שגידולן עומד על כ-3-4% בממוצע לשנה"
00:00 ,22.06.2005
עשוי לעניין אותך
יורם בליזובסקי: השכר הממוצע בתעשייה גדל ריאלית ב-2.5% ברבע הראשון של השנה
תעשיינים כותבים לנתניהו

קורס נציגים כלכליים של משרדי התמ"ת והתיירות יצא היום לדרך
עידוד העסקים הקטנים והבינוניים בישראל
שרגא ברוש: היצואנים הקטנים והבינוניים מייצאים כ-22% בלבד מכלל היצוא התעשייתי
גידול של 17% בהכנסות מפעלי הקיבוצים שמניותיהם נסחרות בבורסה בשנת 2004