איגוד לשכות המסחר מתנגד להעלאת שווי השימוש ברכב צמוד

אוריאל לין בפני וועדת בכר: העלאת שווי השימוש ברכב צמוד, עד לרמה של כפל המיסוי הנהוג כיום, תחסל את הרפורמה במס הישיר באשר לעובדים המקבלים רכב צמוד. ההעלאה תביא לפגיעה משמעותית בכלל המעסיקים ובחלק גדול מהעובדים


00:00 ,11.01.2007 מאת: מערכת פורט2פורט

אוריאל לין בפני וועדת בכר: העלאת שווי השימוש ברכב צמוד, עד לרמה של כפל המיסוי הנהוג כיום, תחסל את הרפורמה במס הישיר באשר לעובדים המקבלים רכב צמוד. ההעלאה תביא לפגיעה משמעותית בכלל המעסיקים ובחלק גדול מהעובדים
 
איגוד לשכות המסחר מתנגד לכוונת האוצר להעלות את המיסוי על שווי השימוש ברכב צמוד. כך טען היום אוריאל לין, נשיא האיגוד, בפני ועדת בכר, שדנה בנושא.יחד עם לין הופיעו יחזקאל דסקל, מנכ"ל איגוד לשכות המסחר, וישראלה מני, סמנכ"ל כלכלה ומסים באיגוד.
 
לין טען בפני הוועדה כי "יש לבחון מהלך זה בראייה כוללת ולבדוק מהי מידת השפעתו על המגזר העסקי ועל ציבור העובדים", והוסיף כי העלאת שווי השימוש ברכב צמוד, עד לרמה של כפל המיסוי הנהוג כיום, תחסל את הרפורמה במס הישיר באשר לעובדים המקבלים רכב צמוד.
 
עוד לדבריו, כי תוספת המס תוטל על שורה רחבה של בעלי תפקידים כגון טכנאים ואנשי שירות, שרכבם הצמוד מהווה עבורם כלי עבודה, ושכרם נמנה על מעמד הביניים. לחלק מעובדים אלה אין יכולת לרכוש רכבים. (טבלה רצ"ב).
 
לין הדגיש בפני הוועדה כי חלק מהעלות תגולגל על כתפי המעסיקים, שעד כה לא נהגו לגלם את שווי ההטבה. "הם ידרשו על-ידי עובדיהם לגלם את תוספת המס או לחלופין לפצותם. המשמעות היא גידול בהוצאות העסק והכבדה משמעותית על המגזר העסקי".
 
לין ציין בנוסף, כי מנגנון שווי השימוש ברכב צמוד מעוות מאחר והוא עומד על סכום קבוע לאורך חיי הרכב, ללא התייחסות לשנת הייצור ולירידת ערך הרכב לאורך השנים עקב פחת והתיישנות. "קביעה זו יצרה מצב אבסורדי, על-פיו בחברות המחזיקות צי רכב ישן, יאלצו העובדים או החברות עצמן לשלם, על פי העניין, לפי שווי שימוש גבוה למרות הערך הנמוך של הרכב".
 
זאת ועוד, כיום מוטל מיסוי כבד על רכב מיובא, העומד בדרך כלל על רמה של 89% מהערך הסיטונאי של הרכב, וממדינות שלישראל אין עימן הסכם סחר מתווסף עוד 7% מכס. "אם רכישת רכבים לא הייתה מחויבת במסים כה גבוהים, המכפילים את העלות לרוכש, ציבור רחב הרבה יותר יכול היה לרכוש רכבים ממקורות עצמאיים. במקרה כזה, הזכאי לרכב צמוד יכול היה לבחור באופציה של קבלת אחזקה לרכב, תוך ויתור על תשלום מס ההכנסה הנוסף בגין קבלת הרכב הצמוד".