איגוד מגדלי הפרחים פועל להקפאת מכסת העובדים הזרים

מזכיר האיגוד עומד להיפגש עם שר החקלאות הנכנס ולהעלות בפניו את דרישות המגדלים. כיום עומדת מכסת העובדים על 26 אלף


00:00 ,29.01.2006 מאת: מערכת פורט2פורט

מזכיר האיגוד עומד להיפגש עם שר החקלאות הנכנס ולהעלות בפניו את דרישות המגדלים. כיום עומדת מכסת העובדים על 26 אלף
 
אברהם דניאל, מזכיר איגוד מגדלי הפרחים, נפגש אתמול, יחד עם כ- 60 מגדלים נוספים, עם יוסי ישי, מנכ"ל משרד החקלאות, בדרישה לעצור את הקצאת העובדים הזרים בענף הפרחים לשנת 2006, ולמעשה להקפיא את ההקצאה בהתאם למה שנקבע בשנת 2005.
 
כיום מכסת העובדים הזרים שהממשלה אישרה עומדת על 26 אלף, כאשר ההקצאה החדשה לשנת 2006 היוותה גזר דין מוות לחלק מהמגדלים. לשם דוגמה, מגדל שבעבר הוקצו לו כ-37 עובדים זרים, יקבל עפ"י ההקצאה החדשה רק כ-15.
 
משרד החקלאות נהג לקבוע את זכאותם של המגדלים להעסקת עובדים זרים באופן שהתבסס על סוג הגידול ומספר הדונמים של המגדל בהתאם להצהרת כל מגדל שהייתה מתעדכנת אחת לשנתיים. לקראת שנת 2006 הייתה אמורה להתבצע הצהרה נוספת שבאמצעותה נערכים התיקונים המתאימים והשינויים הנדרשים בהתאם למצבו של כל מגדל ומגדל. ממידע שהגיע לאיגוד מגדלי הפרחים עלה כי משרד החקלאות ביקש לחזור ולהתבסס, משום מה, על נתונים של המגדלים משנת 2004, ובעצם לא לקחת בחשבון את השינויים שנעשו בשנתיים האחרונות, כמו הרחבת מטעים.
 
מנכ"ל המשרד קיבל את טענות המגדלים אך ציין כי רק בסמכות שר החקלאות להורות על הקפאת המכסות ולהשאירן בהתאם לשנת 2005. בעקבות הפגישה, המגדלים החליטו לחכות עד ששר החקלאות הנכנס, זאב בוים, יסכים להיפגש עימם ולקבל את דרישותיהם.
 
השר בוים ניאות להיפגש עם המגדלים והבטיח כי יפעל להקפאת המכסה בהתאם לשנת 2005. כמו כן סוכם כי השר יקיים פגישה מעמיקה בנושא עם נציגי ארגון מגדלי הפרחים ואיגוד לשכות המסחר.